"O bucată din piciorul meu a rămas pe caldarâm" - Mărturie cutremurătoare de la "Jandarmeriada" din 10 august

Doru Oprea
Doru Oprea (Epoch Times România)

Doru Oprea, protestatar anti-PSD rănit grav de capacul unei grenade în timpul violenţelor de la "Jandarmeriadă", a anunţat, joi, care sunt următorii paşi pe care are de gând să-i facă după ce justiţia română a "îngropat" definitiv dosarul "10 august", scăpându-i de răspundere penală pe cei care au coordonat represiunea din 2018.

"Văd că se încearcă bagatelizarea represiunii sângeroase a Statului Român împotriva cetăţenilor săi din data de 10 August 2018 chiar de unii care au fost acolo, au luat gaze dar au plecat la o pizza sau la o bere pe la ora 21:00 lăsându-ne pe noi acolo, carne de tun. Spun sângeroasă pentru că acolo în piaţă a curs sânge, o bucată din mine, din piciorul meu a rămas acolo pe caldarâm. În afară de cazul meu care a fost mediatizat am observat că mulţi nu îi ştiu pe ceilalţi care au fost răniţi şi s-au constituit părţi vătămate în dosar. Octavian Ureche a fost la fel lovit de o grenadă în pulpă, capacul fierbinte făcându-i o gaură foarte mare care a necesitat operaţie în acea noapte. Cu mine la Spitalul Universitar la Urgenţe a fost şi Luiza Mihălcioiu, o tânără care avea laba piciorului găurită de o grenadă şi ambele picioare arse până la genunchi. Eu am fost externat după 9 zile şi 2 operaţii, Luiza a mai rămas în spital, am înţeles că trebuia să poarte gips încă trei luni de zile", a relatat Doru Oprea.

Potrivit protestatarului anti-PSD, tot acolo a mai fost o doamnă (a decedat ulterior, lovită pe trecere de pietoni de o maşină) Marcela Posarlie, dânsa avea părul, sprâncenele arse şi mâna dreaptă. A fost mutată ulterior la Floreasca.

"Tot în piaţă a mai fost lovită şi Anca de la Lente Cafe, ea suferind arsuri pe ambele picioare. Camaradul meu, fotograful Octav Drăgan a fost gazat şi alergat pe străzi de jandarmi trebuind să se refugieze împreună cu alţi oameni la Muzeul Ţăranului Român. Pe aceşti oameni îi cunosc personal, ştiu că au mai fost mulţi dar poveştile lor nu au fost aduse în atenţia publicului. Ca să închei, repet ce am spus şi în presă şi la tv, am depus după externare în sept 2018 plângere penală împotriva Ministrului de Interne, Prefectului Capitalei, Şefului Jandarmeriei şi Colonelului în Alb şi nu am fost audiat niciodată ca parte vătămată de procurorul de la DIICOT care a clasat cazul. Nici până astăzi nu am primit decizia de clasare", a adăugat Doru Oprea.

În continuare, Doru Oprea anunţă că va face următorii paşi:

1. Voi trimite o sesizare Ministrului Justiţiei pentru a-l informa de faptul că dosarul a fost clasat fără să fiu audiat.

2. Voi sesiza secţia de procurori de la CSM tot pe acest subiect.

3. Voi cere DIICOT decizia de clasare precum şi tot ce am predat la Parchetul Militar, blugii rupţi de grenadă şi plini de sânge, tricoul cu sânge şi îmbibat de gaze, capacul de grenadă precum şi celelalte două bucăţi extrase din mine, mai precis de la 2 mm de artera femurală.

4. Voi da în judecată în Civil, Jandarmeria Română pentru că am participat la un miting în mod paşnic şi am fost împuşcat şi viaţa mi-a fost pusă în pericol.

5. Voi face plângere la CEDO şi voi da Statul Român în judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne