Numărul şomerilor din Spania a ajuns în luna martie la un nivel record, de 4,5 milioane

Un tânăr trece pe lângă un graffitti în Madrid, care spune "Vrem să lucrăm, lăsaţi oamenii de afaceri care s-au îmbogăţit din munca noastră să plătească pentru criză". (Denis Doyle / Getty Images)
Epoch Times România
03.04.2012

Numărul şomerilor din Spania a ajuns în luna martie la un nivel record, de 4,5 milioane, aceasta fiind a opta lună de creştere, potrivit bbc.com.

Ministerul Muncii din Spania a precizat că numărul celor care au depus cereri pentru obţinerea ajutorului financiar a crescut cu peste 38.000, în sectorul servicii fiind reduse cele mai multe locuri de muncă.

Rata de şomaj în Spania ajuns la 23,6% în februarie. Situaţia este chiar mai dificilă pentru tinerii spanioli, rata şomajul în rândul acestora ajungând la 50%.

Spania are cea mai mare rată a şomajului în Uniunea Europeană şi se estimează că rata va continua să crească în acest an.

Guvernul spaniol speră ca reforma în domeniul pieţei muncii să ajute la rezolvarea problemei, însă măsurile au nemulţumit sindicatele, care au organizat o grevă generală săptămâna trecută.

Pe de altă parte, situaţia şomajului este probabil să se înrăutăţească în contextul reducerilor cheltuielilor guvernamentale.

Guvernul spaniol a aprobat vineri proiectul de buget pentru 2012, care prevede economii de peste 27 de miliarde de euro, în urma reducerilor de cheltuieli şi creşterii taxelor.

Majoritatea analiştilor au estimat că Spania trebuie să facă economii de circa 50 de miliarde de euro, în condiţiile în care recesiunea va reduce, probabil, PIB-ul ţării cu 1,7% anul acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor