Numărul infectaţilor cu virus Wuhan de pe vasul de croazieră aproape se dublează, ajunge la 136

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Nicolas Asfouri/AFP/Getty Images)

Alte şaizeci şi şase de persoane au fost găsite cu infecţie provocată de virusul Wuhan pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, conform unei declaraţii a companiei făcute luni.

În prezent, există 136 de cazuri confirmate printre cei 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului.

Rezultatele testelor de la pacienţii aflaţi la bordul navei Diamond Princess au fost confirmate de Ministerul Sănătăţii din Japonia, a declarat compania într-un comunicat, adăugând că urmează „protocoalele de debarcare ale agenţiei pentru a oferi îngrijiri medicale pentru aceste cazuri noi”.

Dintre noile cazuri, 45 sunt japonezi, 11 sunt americani, patru australieni, iar trei filipinezi, a declarat Princess Cruise Lines. Celelalte trei cazuri sunt din Canada, Marea Britanie şi Ucraina.

Ministerul Sănătăţii a declarat, luni, că are în vedere testarea miilor de pasageri aflaţi la bord după o carantină de două săptămâni care urmează să se termine pe 19 februarie.

Nava a fost pusă în carantină în Yokohama imediat după confirmarea unui caz. Vasul a părăsit Yokohama pe 20 ianuarie şi s-a întors pe 3 februarie după opriri în Kahoshima, Hong Kong, Vietnam, Taiwan şi Okinawa.

Princess Cruises a declarat duminică faptul că va rambursa tariful complet pentru toţi pasagerii, inclusiv biletele de avion, hotelul, transportul la sol şi excursiile plătite în prealabil.

Navele de croazieră prezintă un risc special de îmbolnăvire din cauza proximităţii pasagerilor.