BREAKING NEWS. Profesoara venită din China nu e infectată cu coronavirusul Wuhan

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan
Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Profesoara din Suceava, recent întoarsă din China şi internată vineri într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, nu este infectată cu virusul apărut în Wuhan, au anunţat două surse medicale pentru Hotnews.ro.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a confirmat ulterior informaţia.

Silvia Boliacu, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, a precizat că profesoara s-a întors din China la data de 1 februarie, iar a doua zi a început să se simtă rău.

Potrivit şefei DSP, profesoara a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi, la sosirea pe aeroportul Suceava, nu a declarat că vine din China. De când s-a întors acasă a intrat în contact doar cu părinţii ei.

Coronavirusul Wuhan a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite şi Vietnam.

Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confruntă cu o izolare internaţională. Analiştii încep să creadă că impactul va fi mai mare decât lovitura provocată de focarul de sindrom respirator sever acut (SARS) din 2002-2003.