Nuca de cocos, superalimentul hidratant şi bogat în vitamine

Nuci de cocos
Nuci de cocos (Maria Matyiku / Epoch Times)

Maiestuoasă, uşor de crescut, "multi-talentata" nucă de cocos aduce sănătate abundentă şi beneficii în frumuseţe. Nu este de mirare că la tropice i se spune “copacul vieţii”. Botanic, nuca de cocos este considerată o “drupă” fibroasă dintr-o sămânţă. O drupă este un fruct cu o carapace tare ca de piatră ce conţine o sămânţă, precum o piersică sau o măslină. Dacă asta e greu de imaginat, este din cauză că atunci când cumpărăm întreaga nucă de cocos din magazin, stratul de fibre exterioare a fost îndepărtat.

Vă invităm să descoperiţi opt mari beneficii ale nucii de cocos, superalimentul hidratant şi bogat în vitamine al mamei naturi.

1. Hidratează

Sucul nucii de cocos este mult mai hidratant decât sucul obişnuit. Este izotonic, deci conţine aceeaşi cantitate de electroliţi ca şi sângele nostru. Deci când transpiri în timpul exerciţiilor, îţi înlocuieşte ceea ce pierzi, rehidratându-te mult mai repede.

Interesant este că sucul de nucă de cocos a fost folosit ca fluid intravenos pentru a înlocui sângele atunci când nimic altceva nu era disponibil, în timpul celui de-al doilea război mondial şi încă este utilizat în regiunile ecuatoriale îndepărtate atnci cand nu există sânge disponibil.

2. Bogat în vitamine

Sucul proaspăt de nucă de cocos este plin de vitamine şi minerale. Are mai mult potasiu decât bananele, în jur de 300 mg/o nucă de cocos, deci este bun pentru funcţionarea sănătoasă a muşchilor. Conţine de asemenea calciu, zinc, fosfor, magneziu, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C şi destul de multe altele. Aduceţi-vă aminte că aceste vitamine există într-un mod natural, ele nefiind create într-un laborator şi apoi adăugate băuturilor.

3. Antioxidanţi

Antioxidanţii din sucul de nucă de cocos ajută la eliminarea toxinelor şi la menţinerea echilibrului PH-ului din sânge, care ar trebui să fie între 6.0 şi 7.5. Puteţi cumpăra benzi de testare a PH-ului dacă vreţi să ştiţi nivelul PH-ului din sângele dvs. Când nivelul PH-ului nostru devine mai acid (un număr mai mic), acest lucru creează un mediu ideal pentru ca bolile să se dezvolte, în special cancerul.

4. Ajută la scăderea în greutate

Amestecul de suc şi pulpă de nucă de cocos într-un cocktail, nu numai că are un gust minunat (odată ce aţi stăpânit arta de a desface nucile de cocos), dar de asemenea vă ţine sătui pentru o perioadă mai mare de timp. Ajută la creşterea metabolismului, ceea ce înseamnă că veţi arde grăsimile mai repede. Unii oameni de asemenea au declarat că pofta de zahăr le-a scăzut odată ce au început să consume ulei de nucă de cocos.

Aici este o reţetă rapidă de cocktail:

- Suc şi pulpă de la o nucă de cocos tailandeză crudă

- Două banane coapte

- Un mango copt

Toate aceste ingrediente se pun împreună într-un blender şi se amestecă până se omogenizează. Delicios!

5. Menţine sănătatea intestinală

Unii pot crede că acesta nu este un lucru despre care să fii mişcat, dar sănătatea intestinală este un factor principal al sănătăţii noastre generale! Nucile de cocos conţin multe fibre dietetice, ceea ce ajută la grăbirea digestiei şi la reglarea scaunului. S-a mai descoperit că nucile de cocos sunt antihistaminice naturale, antivirale, antimicrobiene şi conţin acid lauric (care există de asemenea în laptele matern), toate acestea omorând ciupercile, bacteriile şi drojdiile din intestin.

6. Energetic

Deşi uleiul de nucă de cocos conţine grăsimi saturate, acestea sunt rapid absorbite în ficat şi convertite direct în energie. Uleiul ajută la reglarea zahărului din sânge, astfel că puteţi aştepta mai mult înainte de a avea nevoia de a mânca. Atleţii folosesc nucile de cocos pentru a rămâne hidrataţi şi pentru a-şi îmbunătăţi rezistenţa în timpul performanţelor. Ajută de asemenea la promovarea sănătăţii funcţiei tiroidei care ajută la simptomele de oboseală cronică.

7. Uz cosmetic

Aici este locul unde se foloseşte cel mai mult uleiul de nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos virgin, presat la rece poate fi folosit ca şi cremă hidratantă facială, balsam de buze, cremă hidratantă pentru corp (furnizează protecţie faţă de lumina soarelui), şi se poate folosi în păr pentru a-i oferi strălucire. Poate fi de asemenea folosit ca ulei de masaj şi în sarcină pentru a preveni vergeturile. Pielea este cel mai mare organ şi absoarbe tot ceea ce puneţi pe ea, deci este logic ca ceea ce puneţi pe piele să fie cât mai benefic. Oamenii folosesc de asemenea uleiul de cocos ca apă de gură uşoară, la spălatul pe dinţi, deoarece combate bacteriile care cauzează cariile dentare.

8. Alternativă sănătoasă a uleiului

Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit ca alternativă la untul pentru copt, folosit în deserturi şi pentru prăjire uşoară. Are un punct înalt de ardere (350°F, 177°C) şi nu se degradează dacă este încălzit. Spre deosebire de alte uleiuri, nu produce radicali liberi – formaţiunile chimice care ne omoară celulele lucrătoare doar interacţionând cu ele. Are, de asemenea, un termen de valabilitate lung şi nu râncezeşte atunci când este expus la lumină, precum alte uleiuri.