"Nu ne vindeţi copiii!" Ministerul Familiei acuză un Fake News pe reţele sociale: "Se încearcă în mod fals inducerea panicii printre părinţi"

(Pixabay.com)

Ministerul Familei (MFTES) anunţă că pe reţelele de socializare sunt distribuite mesaje prin care se încearcă în mod fals inducerea panicii printre părinţi. Astfel, este prezentat un chestionar al INSP ca fiind al MFTES, cu legătură la Observatorul Naţional al Copilului şi Legea prevenirii separării copilului de familie.

"Persoanele care distribuie mesajele induc ideea că prin aceste chestionare MFTES vrea să afle starea de sănătate a copiilor pentru că mai apoi să-i separe de familiile lor pe criterii medicale

Ministerul Familiei NU A SOLICITAT de la şcoli informaţii despre sănătatea copiilor!!!!

Ministerul Familiei NU a distribuit în şcoli chestionare despre sănătatea familiei!!!

Ministerul Familiei SPRIJINĂ toţi copiii din România şi nu doreşte separarea lor de familie!!!

'Chestionarul familiei' NU APARŢINE Ministerului Familiei!!!

Pe reţelele de socializare circulă mesaje prin care părinţii sunt avertizaţi că Ministerului Familiei solicită date despre sănătatea copiilor şi a familiilor acestora. Mai mult, este prezentat un formular care, aparent, aparţine Institutului Naţional de Sănătate Publică, iar mesajele manipulatoare îi sperie pe părinţi că prin completarea formularului se poate ajunge la separarea copiilor de familia lor.

RESPINGEM FERM orice astfel de afirmaţie care face parte doar din propaganda împotriva singurei legi din România prin care copiii SUNT ŢINUŢI ÎN FAMILIE", transmite ministerul condus de Firea.

Reamintim că narativul adoptării unei legi care să ia copiii din familii a fost promovat puternic de AUR, care a şi mobilizat la proteste în ziua în care a fost adoptat actul normativ vizând PREVENIREA separării copilului de familie.