Subaru Crosstrek din 2013 poate face faţă oricărei provocări

2013 Subaru XV Crosstrek
2013 Subaru XV Crosstrek (Courtesy Subaru)

Subaru XV Crosstrek din 2013 poate deveni tot ceea vă doriţi - chiar la mare înălţime.

Crosstrek vă oferă un consum de 14 km/l, are una din cele mai mari gărzi la sol din clasa sa, iar acţionarea simetrică pe toate roţile specifică Subaru vă o oferă o experienţă de neuitat.

Crosstrek XV are un portbagaj spaţios şi axe generoase la roată, bara transversală putându-se adapta chiar şi celor mai extravagante aventuri, dar confortul pasagerilor nu este afectat.

Dacă condusul prin zone pastorale, pentru a ajunge la mari înălţimi, devine un pic plictisitor, Crosstrek are o opţiune nelimitată de divertisment, numită XM Satellite Radio.

De fapt, sistemul audio standard al Crosstrek oferă conectivitate telefonică hands-free şi streaming audio, sistem Radio Data Broadcast, capacitate de control ipod, port USB, 3 mufe auxiliare jack, 6 difuzoare, un ecran LCD de 11 cm, itunes şi camera video retrovizoare.

Limited-ul pe care l-am condus oferă un control automat al climei, tapiţerie din piele, cameră video retrovizoare şi un sistem audio cu şase difuzoare.

Ploaia, gheaţa sau zăpada nu vor reuşi să vă împiedice călătoria spre piscul dumneavoastră preferat, din moment ce Symmetrical AWD al Crosstrek poate face faţă porţiunilor alunecoase şi întortocheate ale oricărei călătorii.

Garda la sol de 22 cm face ca drumurile denivelate să reprezinte o provocare mai mică, ea fiind asistată de jante din aliaj de 43 cm şi pneuri 225/55R-17. Nu trebuie să vă faceţi griji în legătură cu vremea, din moment în interior este cald şi plăcut. Pachetul de caracteristici pentru orice tip de vreme include încălzirea scaunelor din faţă şi a oglinzilor.

Crosstrek are două nivele de echipare: Premium şi Limited. Cu toate acestea, ele oferă practic acelaşi lucru. Fiecare are un motor Subaru DOHC de 148 CP 2.0i litri, cu 4 cilindri, şi Symmetrical AWD.

Ambele oferă o garanţie auto până la 50000 km/36 luni şi o garanţie pentru grupul moto-propulsor de cinci ani sau 100.000 km, care are loc mai întâi. Garanţia limitată pentru uzură ajută la repararea altor lucruri, cum ar fi bateria, plăcuţele de frână, ştergătoarele şi discul de ambreiaj. Garanţia pentru daune provocate de rugină este de cinci ani (indiferent de kilometraj).

Crosstrek este confortabil şi uşor de manevrat. Acesta are un aspect robust şi se comportă ca un SUV mare, dar consumă puţin combustibil.

Scaunele încălzite din faţă vă oferă un confort sporit, în timp ce trapa disponibilă vă oferă o vedere mai largă. Trapa şi camera retrovizoare cresc preţul cu încă 2 000 de dolari, dar au fost incluse în preţul pentru varianta condusă de mine, 27.290 de dolari.

Mi-a plăcut experienţa din spatele volanului şi aşteptam cu nerăbdare curbele, ştiind că dubla suspensie pe spate îmi va oferi manevrabilitate necesară pentru a face călătoria distractivă şi dinamică.

Durhl Caussey scrie articole despre maşini într-o rubrică ce este citită la nivel mondial. El poate fi contactat la dcaussey@sbcglobal.net.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport