Noua candidatură a lui Piedone va fi contestată. "Avem de-a face cu o sfidare a oamenilor şi a justiţiei"

Fără să se lase descurajat de faptul că rudele victimelor incendiului din Colectiv au protestat ferm faţă de intrarea sa în cursă pentru Primăria Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone şi-a depus o nouă candidatură pentru postul de edil. Avocatul Gheorghe Piperea o va contesta.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat că va ataca în instanţă noua candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, care, fără să se lase dezarmat de faptul că justiţia i-a interzis să candideze, a strâns din nou semnături pentru a intra în cursa electorală.

Piedone a strâns 5.600 de semnături urmând să candideze din partea Partidului Puterii Umaniste. Potrivit avocatului Piperea, cel care a contestat şi prima candidatură a lui Popescu Piedone, sunt mai multe motive care îi interzic fostului edil să candideze, relatează B1 TV.

”Sunt obligat să o contest (candidatură n.r.) din câte ştiu mai sunt alte câteva sute de contestaţii care se pregătesc, în primul rând ale celor din Asociaţia Colectiv, dar şi alte contestaţii. Părerea mea este că avem de-a face cu o sfidare a acestor oameni, este şi o sfidare a justiţiei, pentru că justiţia a anulat acea candidatură, şi nu doar 2.500 de semnături”, a declarat Gheorghe Piperea, citat de News.ro.

Piperea a mai precizat că mai există un motiv pentru care va contesta candidatura lui Piedone, care ţine de controlul judiciar pe cauţiune.

”De regulă, condiţiile sunt să nu te mişti oriunde vrei, ci într-un anumit perimetru. De exemplu, dacă s-ar pune problema să meargă în străinătate, pentru un primar ales, dar care este sub control judiciar, acest lucru nu e posibil, deoarece controlul judiciar nu îţi permite să ieşi din ţară”, a mai explicat Gheorghe Piperea.

Reamintim că magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins marţi candidatura fostului edil al Sectorului 4, decizia fiind definitivă. Fără să se lase descurajat de acest impediment, Piedone a declarat că va continua campania de strângere de semnături şi şi-a depus sâmbătă din nou candidatura din partea Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal, în ciuda nemulţumirii Mariei Grapini, copreşedintele acestei formaţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne