Nord-estul Chinei a fost lovit de furtuni de nisip şi smog

Recent Beijingul a fost acoperit de smog şi de nisip.
Recent Beijingul a fost acoperit de smog şi de nisip. (Weibo.com)

Orizontul Beijingului a fost din nou întunecat de praf în dimineaţa zilei de 28 februarie şi traficul a fost închis pe diverse secţiuni ale autostrăzilor ce aveau o vizibilitate mai mică de 1 km.

În loc de ceaţa obişnuită provocată de poluarea extremă ce a fost observată recent, capitala Chinei a fost înghiţită de praf odată cu venirea furtunii de nisip, a raportat media de stat Xinhua.

Beijingul nu este singurul oraş afectat. Furtunile de nisip au lovit miercuri seara provinciile Jilin şi Heilongjiang, venind din Mongolia Interioară.

Biroul de Gestionare al Traficului din Beijing a declarat că autostrăzile din Beijing, Tianjin şi Hebei au fost închise începând cu dimineaţa zilei de miercuri. Cu toate acestea, mai târziu autostrăzile dintre Beijing şi Tianjin şi dintre Beijing şi Shanghai au fost redeschise traficului.

În primele ore în Tianjin, o ceaţă densă a redus vizibilitatea la mai puţin de 200 de metri, cu secţiuni întregi de autostradă fiind închise în metropolă. Toate zborurile din Aeroportul Internaţional Tianjin Binhai au fost amânate şi un total de 177 de nave au fost blocate în docul Tianjin, potrivit Cotidianului Singdao.

S-a prevăzut încă din dimineaţa zilei de 28 februarie că ceaţa va continua să afecteze zona de centru est a Chinei inclusiv estul provinciei Sichuan şi sudul provinciei Shaanxi, Chongqing şi zonele din apropiere, potrivit site-ului Vremea din China.

Până la 1 martie furtunile de nisip au afectat Xinjiang, Ningxia, Mongolia Interioară, Shanxi şi alte provincii.