Noi proteste împotriva măsurilor anti-Covid la Roma [video]

Proteste în Piazza del Castello, Torino, luni 26 octombrie
Proteste în Piazza del Castello, Torino, luni 26 octombrie (Mauro Ujetto/NurPhoto via Getty Images)

Italienii au ieşit în stradă pentru a treia zi, manifestând împotriva noilor restricţii impuse pentru controlul răspândirii virusului Wuhan. Demonstraţii au avut loc la Roma şi în cursul zilei de marţi, înregistrându-se ciocniri cu forţele de poliţie după lăsarea nopţii.

Celebra Piazza del Popolo din Roma este scena unor demonstraţii violente, pentru a treia zi consecutiv. Manifestaţiile, despre care se presupune că sunt organizate de partidul Forza Nuova, considerat de extremă dreaptă, au devenit violente după ce protestatarii au aruncat cu artificii către forţele de poliţie desfăşurate.

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii, reţinând 12 persoane.

Italia se confruntă cu un val de proteste, după ce cabinetul condus de Giuseppe Conte a anunţat reintroducerea unor restricţii pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Guvernul a ordonat duminică închiderea barurilor şi a restaurantelor de la ora 18:00 şi a dispus închiderea sălilor de forţă, a cinematografelor şi bazinelor de înot, ca răspuns la creşterea numărului de îmbolnăviri COVID-19, produse de virusul Wuhan.

Numeroase ţări din Europa se confruntă începând de la jumătatea lunii septembrie cu creşterea numărului de îmbolnăviri zilnice.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.