Noi proteste contra restricţiilor pentru limitarea pandemiei. Sindicaliştii de la metrou s-au alăturat

Protest anti-restricţii
Protest anti-restricţii

UPDATE: În jurul orei 23 mai mulţi membri ai galeriilor de fotbal, aflaţi în afara zonei de protest din Piaţa Victoriei, au aruncat cu petarde, au ars măşti şi au aruncat cu sticle. Mai multe efective de jandarmi se îndreaptă spre ei, relatează HotNews.

Un protestatar a jignit-o pe reporterul Digi, Ioana Ciurlea, fără ca jandarmii să intervină.

* * *

În Capitală şi alte câteva oraşe ale ţării au loc, luni seara, noi proteste faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei. În Bucureşti, protestul a fost anunţat de AUR şi la el au luat parte lideri ai partidului, în frunte cu George Simion. Şi Diana Şoşoacă a venit la protest, ea fiind, de altfel, una din cele mai vocale contestatare a măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei.

Cei de la AUR nu au fost singurii parlamentari prezenţi la protestul din Bucureşti. Li s-a alăturat şi controversatul daniel Ghiţă de la PSD - fost luptător K1, actualmente deputat. Protestului i s-au alăturat şi sindicaliştii de la metrou, în frunte cu Rădoi, fost parlamentar PSD. Aceştia au ieşit să protesteze contra Guvernului, după ce vineri au aruncat oraşul în haos blocând traficul la metrou.

Protestul a început la Universitate, unde un participant a fost luat pe sus de jandarmi şi s-a mutat apoi în Piaţa Victoriei. De acolo o parte din protestatari au fost în marş pe Ştefan cel Mare, Moşilor, Obor etc, după care au revenit în Piaţa victoriei pe care au blocat-o.

Proteste au avut loc şi în mai multe oraşe din ţară.

Pe parcursul acestor manifestanţii s-au ars măşti în public, s-au aruncat cu sticle şi petarde, au avut loc altercaţii cu jandarmii, cu reporterii şi s-a strigat "Jos pandemia" şi "Libertate".

La Braşov, protestatarii anti-mască au ajuns să protesteze în faţa Spitalului General CFR Braşov. Pe internet au devenit virale imagini în care se vede cum un bolnav de COVID care respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen priveşte de la geam grupul de protestatari fără mască.

Vedeţi aici ce s-a întâmplat în fiecare oraş din ţară.