Nitto ATP Finals 2020. Dominic Thiem, victorie dificilă în faţa liderului mondial, sârbul Novak Djokovic [video]

Tenismanul austriac este primul finalist al ediţiei din acest an a Turneului Campionilor de la Londra, în urma succesului remarcabil înregistrat în faţa numărului unu mondial, sâmbătă, scor final 7-5, 6-7 (10/12), 7-6 (7/5).
Tenismanul austriac Dominic Thiem.
Tenismanul austriac Dominic Thiem. (Getty Images)

Dominic Thiem (27 ani, 3 ATP) se află la un singur meci de o mare performanţă - câştigarea celui mai râvnit trofeu - Nitto ATP Finals 2020, competiţie ce se dispută la finalul fiecărui an şi la startul căreia se aliniează cei mai buni opt jucători ai anului respectiv în funcţie de rezultatele obţinute.

Jucătorul austriac, campionul ediţiei din acest an al US Open, şi-a asigurat prezenţa în ultimul act al turneului după ce a dispus dramatic de sârbul Novak Djokovic (1 ATP) cu scorul de 7-5, 6-7 (10/12), 7-6 (7/5). Partida a durat două ore şi 54 de minute.

"Ceea ce a reuşit de la 0-4 este incredibil. Nu cred că eu am jucat rău, primul serviciu mi-a intrat de fiecare dată, dar el lovea cu toată puterea şi-i intra totul, (găsea) unghiuri... Ce puteam face? Deţineam controlul la 4-0 pentru pentru mine, eram foarte aproape să câştig însă mi-a smuls (victoria) şi o merită, fiindcă a făcut totul ca s-o obţină şi i-a ieşit totul. Dar se întâmplă, nu pot să câştig de fiecare dată." a declarat Djokovic la finalul partidei.

A doua semifinală îi are ca protagonişti pe rusul Daniil Medvedev (4 ATP) şi spaniolul Rafael Nadal (2 ATP).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport