Nicuşor Dan despre acuzaţiile privind finanţarea campaniei USB: "E absurd!"

Liderul USR neagă categoric că formaţiunea sa ar avea de a face cu infracţiunile ce fac obiectul unei cercetări in rem privind finanţarea formaţiunii sale în campania electorală.
Nicusor Dan(USR),
Nicusor Dan(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul USR, Nicuşor Dan, se declară surprins de anunţul Parchetului General conform căruia instituţia ar fi deschis urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese în legătură cu finanţarea formaţiunii (la momentul respectiv USB) la alegerile locale.

"Sunt surprins de răspunsul Parchetului în legătură cu o cercetare privind finanţarea USR. Noi nu am primit nicio notificare, nicio solicitare de precizări. Din documentul prezentat de RTV rezultă că ar fi vorba despre o cercetare in rem, adică se cercetează dacă faptele există sau nu.

Faptele a căror existenţă este investigată reprezintă o surpriză şi mai mare. Delapidarea se referă la bani publici şi la funcţionari publici. Evident că nu este cazul USR. Iar spălarea de bani, la bani proveniţi dintr-o infracţiune, ceea ce e absurd.

Vom cere Parchetului lămuriri. Noi le-am dat recent, într-o conferinţă de presă, unde am răspuns tuturor acuzaţiilor apărute în spaţiul public. Suntem gata să cooperăm cu procurorii pentru a clarifica această situaţie.", scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

Reamintim că Parchetul instanţei supreme a precizat, într-un răspuns către News.ro, că există un dosar, de la începutul acestui an, în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese.

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat la începutul acestui an un dosar având obiectul menţionat de dumneavoastră, fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese”, arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în răspunsul transmis la solicitarea agenţiei News.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne