Nicuşor Dan anunţă un proiect de 4 ani: La final vom putea spune, în sfârşit, că s-a rezolvat problema termoficării în Capitală

Nicusor Dan in conferinta de presa in fara Primariei Generale, Bucuresti
Nicusor Dan in conferinta de presa in fara Primariei Generale, Bucuresti (Epoch Times România)

Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a lansat licitaţia pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală.

"Scopul proiectului e reabilitarea a 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro şi un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare şi execuţie, efort care va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. (Da, e vorba despre banii europeni pe care Bucureştiul i-a avut la dispoziţie prin precedentul cadru financiar multianual pe 7 ani al Uniunii Europene, dar n-a reuşit să-i acceseze atunci. Am semnat contractul pentru acest proiect cu Ministerul Fondurilor Europene la scurt timp după ce am preluat mandatul de primar general)", a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul a explicat că cei 212 kilometri vor fi împărţiţi în 25 de tronsoane şi ţintesc secţiunile cu cele mai mari pierderi de apă şi căldură din întreaga reţea de termoficare a Bucureştiului.

"Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie şi vreau să avem cât mai mulţi ofertanţi, fiindcă va fi foarte mult de lucru. La finalul proiectului vom putea spune, în sfârşit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală", a adăugat Nicuşor Dan.