Nicolăescu îl critică pe preşedintele grupului PPE

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, în care se declară îngrozit că trebuie să ia lecţii de democraţie de la un politician care refuză dialogul.
Joseph Daul (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
24.07.2012

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, în care se declară îngrozit că trebuie să ia lecţii de democraţie de la un politician care refuză dialogul.

"Eu însumi sunt îngrozit că trebuie să iau lecţii de democraţie, eventual de liberă exprimare, de la un politician european care refuză dialogul, în numele unui gest politic probabil, pentru că altfel ar fi un gest total necivilizat, aducându-vă aminte că aţi refuzat să discutaţi cu premierul ţării mele şi am considerat că mă umiliţi şi pe mine, cetăţean român", scrie Nicolăescu.

Nicolăescu mai citează o declaraţie a lui Daul, conform căreia în România nu mai există drept la liberă exprimare, şi spune că aceasta nu a verificat că "toţi protejaţii" săi, "deşi fac rău mare ţării care îi plăteşte din banii contribuabililor români, sunt liberi, liberi, liberi chiar şi în acţiunea de a-şi denigra patria şi de a minţi străinătatea pentru a-şi atinge scopuri politice. Acest lucru l-au făcut colegii dvs. politici, europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda, iar eu ca român liberal am înţeles orice cu excepţia batjocurii, lovirii în interesele poporului român".

"Sunt curios de ce aveţi îngrijorări de la o justiţie pe care au reformat-o cei pe care-i susţineţi: Traian Băsescu şi Monica Macovei ori, poate, nu aveţi încredere în aceştia? Îmi este greu să vă înţeleg logica, dar nu aceasta este problema mea, ci aceea că dvs. vă referiţi urât la România, că dvs. nu aveţi consideraţie pentru un stat membru al Uniunii Europene care are guvernul propriu, validat de Parlament", mai scrie deputatul liberal.

Nicolăescu a mai scris că aşteaptă scuze din partea lui Daul "pentru modul necolegial, nediplomatic, neeuropean în care v-aţi comportat, românii fiind mai toleranţi decât vă imaginaţi!". În acelaşi timp, el se declară deschis pentru dialog, dacă Daul va dori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor