"Niciun politruc nu vorbeşte despre asta. Vine FOAMEA" - Scenariul sumbru tip "Grecia" lansat de un cunoscut economist
Faptul că am ajuns să descoperim abia după doi ani de zile că Ciucă-Ciolacu au introdus un impozit neconstituţional, ceea ce înseamnă obligaţii de plată potenţiale de zeci de miliarde pe care le vor plăti iobagii, arată dimensiunea statului eşuat în care trăim, şi-a exprimat indignarea, luni, economistul Bogdan Glăvan.
"Ce au făcut judecătorii CCR în acest timp? Au mâncat banii. Puteau decide mai repede. Puteau, dar i-a durut în cot. Colegul meu Alexandru Kocsis a introdus acum patru ani, când şi-a început mandatul, un proiect de lege prin care CCR să decidă mai iute asupra diverselor speţe. Fiindcă este clar că, atunci când vrea, CCR decide iute; când nu vrea, face pe mortul în păpuşoi. Proiectul a fost blocat de sinistra coaliţie, îngropat pur şi simplu. Dacă proiectul lui Kocsis ar fi devenit lege, atunci am fi descoperit mai repede că Ciucă-Ciolacu dau legile neconstituţionale, iar prejudiciul asupra bugetului de stat ar fi fost mult mai mic. Dar nu e cazul. De ce să fim deştepţi şi eficienţi, când putem fi proşti şi hoţi?", a declarat Bogdan Glăvan, candidat Forţa Dreptei Iaşi.
Profesorul universitar de economie a subliniat că subiecte sensibile precum impozitele ilegale introduse de Ciucă-Ciolacu sau Planul fiscal-bugetar înaintat la Bruxelles "sunt trecute sub tăcere, sunt camuflate de Securitatea Statului, care nu este altceva decât Securitatea personală a lui Ciucă şi a lui Ciolacu".
"Nici un politruc nu vorbeşte despre faptul că (1) România va plăti 3,5% din PIB pe dobânzi în 2030, faţă de 2% în prezent sau că (2) datoria va ajunge la 63% din PIB în următorii 6 ani - şi toate astea fără a fi luate în calcul bombele care urmează să explodeze. Cetăţeanul simplu e lăsat să se întrebe: 3,5% din PIB ăsta, o fi mult, o fi puţin? Ce dracu înseamnă? Nici un ministru de Finanţe nu-i explică, fiindcă ministrul de Finanţe nu e în slujba lui, ci invers, cetăţeanul este iobag pe tarlaua lui Boloş. Vă spun eu: este enorm, incomparabil cu tot ce a fost până acum", a afirmat Bogdan Glăvan.
Potrivit economistului, teoretic România ar trebui să aibă un deficit de maxim 3% din PIB, însă iată că vedem că doar dobânzile vor reprezenta mai mult de atât.
"Adică? Adică (vine) foamea. Adică restul sistemelor publice vor trebui să aibă excedent sau să fie măcar echilibrate. Păi cum să fie echilibrat sistemul de pensii, care e profund dezechilibrat?! Cum? Cum să fie echilibrat sistemul de sănătate, unde cotizează doar o fracţie din cetăţeni? Armata, educaţia, ele consumă bani, nu produc. Deci, de unde echilibrul? Din amputarea socială. P.S. După criza din 2012, şomajul a ajuns în Grecia la 30%. Acum abia a coborât la 9%. Imaginaţi-vă doar ce înseamnă un şomaj de 30%, când 1 din 3 oameni nu au loc de muncă. Credeţi că aşa ceva este posibil să se întâmple în realitate, fără grave consecinţe democratice? Trebuie să ne gândim, trebuie să gândim. Dacă nu gândim, o încasăm. Singurii care îşi permit luxul să nu gândească sunt securiştii şi nomenclaturiştii, fiindcă ei sunt stăpânii sclavilor care nu gândesc", a precizat Bogdan Glăvan.