Nichita nu mai aşteaptă rezolvarea problemelor din justiţie şi revine la şefia PSD Iaşi

Liviu Dragnea şi Gheorghe Nichita
Liviu Dragnea şi Gheorghe Nichita (Epoch Times România)

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, aflat în prezent sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că şi-a spionat iubita cu ajutorul Poliţiei Locale, a revenit, miercuri, la şefia filialei judeţene PSD Iaşi, după ce se autosuspendase din funcţie ca urmare a problemelor sale din justiţie, informează Mediafax.

Pe 7 mai, Gheorghe Nichita anunţase că, după discuţii purtate cu premierul Victor Ponta, a decis să se autosuspende din toate funcţiile politice deţinute până la clarificarea situaţiei sale juridice. Motivul invocat de edil pentru schimbarea sa de optică este binele partidului.

Nichita susţine că, după autosuspendarea din funcţia de şef al PSD Iaşi, a observat că au apărut tabere în organizaţia judeţeană, astfel că a decis să intervină pentru restabilirea ordinii interne.

"Acum văd că lucrurile s-au agravat şi încerc să fac tot ce-mi stă în putere să-i unesc înapoi şi să-i aduc la aceeaşi masă la discuţii. Asta mă interesează cel mai mult, pentru că am avut o rundă de dialoguri cu organizaţii întregi din zona judeţului şi am văzut că se creează o anumită scindare. Asta este rău pentru partid", a declarat Nichita.

Surse din PSD Iaşi citate de Mediafax au dezvăluit că, imediat după alegerea lui Liviu Dragnea la şefia PSD, edilul le-ar fi spus unor colegi de filială că ar vrea să revină la conducerea organizaţiei ieşene a social-democraţilor.

Membrii Biroului Permanent Judeţean al PSD Iaşi au votat toţi, cu o singură abţinere, revenirea primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi.

Potrivit jurnaliştilor de la bzi.ro, cursa internă pentru şefia PSD Iaşi devenise din ce în ce mai strânsă, motiv pentru care Nichita a decis să apeleze la "artileria grea" pentru a-şi impune poziţia - repartizarea, pe criterii de loialitate, a fondurilor ce urmează să vină de la Ministerul Dezvoltării.

Recomandăm şi Nichita scoate "artileria grea". Banii publici, instrument de manipulare în bătălia politică

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne