Nelu Tătaru lăsat fără imunitate. Liber pentru procurori la anchetă

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii (Screenshot)
Loredana Diacu
14.10.2024

Cu 177 de voturi "pentru", 12 "împotrivă", şi 1 abţinere, deputaţii s-au exprimat luni în favoarea ridicării imunităţii fostului ministru (PNL) al Sănătăţii Nelu Tătaru.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut şi votat asupra raportului Comisiei juridice de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul deputatului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.

„Camera Deputaţilor încuviinţează percheziţia domiciliară şi informatică privind pe domnul deputat Nelu Tătaru în Dosarul nr. 13/12/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată în hotărârea parlamentarilor.

Deputatul Nelu Tătaru a susţinut luni, înainte de a intra la audieri în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, că nu a luat niciodată bani de la pacienţi şi că vrea să se facă dreptate în ceea ce-l priveşte.

“Nu vreau decât să se facă dreptate. Sunt nevinovat. Nu am primit niciun ban. Ieri am văzut prima dată dosarul. Nu am atins niciun ban, au fost nişte provocări. Nu am acceptat bani. Mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital, spitalul este casa mea, acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc”, a precizat fostul ministru, citat de Agerpres.

Procurorii DNA au anunţat, săptămâna trecută, că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de fostul ministru PNL al Sănătăţii, acesta fiind suspect de luare de mită în formă continuată. Mai exact, Nelu Tătaru e acuzat că ar fi primit cu titlu de mită bani şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist.

De asemenea, Tătaru a spus că, deşi nu era sigur, bănuia că este urmărit:

“Aceste informaţii erau… Credeţi că dacă ştiam asta, făceam aşa ceva? Simţeam, dar nu ştiam. Nu vreau să speculez absolut nimic. Sunt bănuielile mele pe care le am.”

Săptămâna trecută, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat, joi, după şedinţa Biroului Politic al partidului, că a propus eliberarea lui Nelu Tătaru din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui, locul acestuia fiind ocupat temporar de Varujan Vosganian.

“Nu voi comenta această decizie, chiar dacă nu m-a consultat nimeni din PNL. Nu am avut discuţii absolut cu nimeni din partid despre acest subiect. Este o dezamăgire în contextul în care prezumţia ta de nevinovăţie nu mai este luată în consideraţie.”

Reamintim că Tătaru a fost scos de pe listele de candidaţi ai PNL la alegerile parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor