Negoiţă îşi lansează propriul partid, cu deviza "99% muncă, 1% politică". Ce mesaj le transmite românilor

Robert Negoiţă în timpul lansării partidului “Bucuresti 2020”
Robert Negoiţă în timpul lansării partidului “Bucuresti 2020” (Screenshot)

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a anunţat, joi, lansarea unui nou partid, “Bucureşti 2020”, ca alternativă la partidele “ancorate în trecut” şi care nu au schimbat nimic. În plus, social-democratul a precizat că formaţiunea politică cu care va participa la alegerile locale are deviza “99% muncă, 1% politică”.

“Astăzi lansăm un partid nou. Îl anunţăm astăzi. Şi este fix în logica a tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în România şi nevoia pe care o are societatea românească, dar mai ales oraşul Bucureşti. Este un moment de cotitură. Avem nevoie de un restart în România generală, în Bucureşti în mod special. [...] Ştiţi bine că sunt mulţi ani de când nu mă mai regăsesc în PSD, în acea zonă unde am trăit foarte multe decepţii pe care nu aş vrea să le amintesc pentru că le-am spus de nenumărate ori. De aceea, face sens să creăm o alternativă”, a afirmat Negoiţă, într-un live transmis pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 3 a criticat faptul că Bucureştiul depinde de PNL şi de alte partide care de cele mai multe ori au tratat oraşul ca o “Cenuşăreasă”.

De asemenea, social-democratul a folosit ocazia pentru a lansa un atac la adresa Guvernului Orban şi a Primăriei Generale conduse de Gabriela Firea, afirmând că este “inadmisibil” ca în prezent bucureştenii să se “asfixieze” în trafic din cauza lor.

“În ultimii ani nu s-a făcut aproape nimic pe partea de infrastructură, care este atât de necesară pentru Bucureşti. Sunt sate în România care au centură ocolitoare, în timp ce Bucureştiul nu are. Şi asta din cauza ticăloşeniei celor care au guvernat România”, a adăugat primarul.

În ceea ce priveşte ideologia noului său partid, Negoiţă a declarat că “Bucureşti 2020” încearcă să promoveze un alt fel de a face administraţie, care să includă mai puţină politică şi “vorbărie inutilă”, şi care să ia în calcul realitatea actuală şi să se adapteze la ea.

“Noi credem că activitatea noastră trebuie să se focuseze 99% pe administraţie, pe muncă şi, da, avem nevoie de politică, dar nu mai mult de 1%. Cam asta ar trebui să fie ponderea, nu cum am fost obişnuiţi: foarte multă politică, foarte multă demagogie, foarte multă gălăgie, foarte multă vorbărie inutilă, şi prea puţine rezultate, fapte. De aceea, ne propunem să fim o alternativă pentru Bucureşti. Actualele partide politice, aproape în general, sunt încremenite în trecut. Noi trebuie să ne raportăm la 2020, adică un partid modern, cu o viziune modernă, adaptat la realitate. Nu partide care, pur şi simplu, sunt aceleaşi de zeci de ani, care aproape că nu au schimbat nimic nici ca mentalitate, nici ca viziune, că de rezultate am stabilit că nu poate fi vorba”, a susţinut liderul PSD.

În plus, Negoiţă a transmis că “show-urile ieftine, vorbitul frumos dar fără fond, apelul la emoţie, în care românii să empatizeze” trebuie să devină o “amintire”.

“Unul dintre obiectivele noastre este acela de a încerca maturizarea electoratului din Bucureşti. Haideţi atunci când discutăm serios despre nevoile Bucureştiului, despre nerealizările Bucureştiului, haideţi să nu mai acceptăm acea tentativă sau strategie a unora de a duce discuţia în nişte zone care nu ne ajută”, a mai precizat Robert Negoiţă.

Anunţul lui Negoiţă vine în contextul în care, recent, acesta a anunţat că nu va mai candida din partea social-democraţilor la alegerile locale care bat la uşă. Potrivit edilului, PSD-ul arată că este o structură mult prea slăbită de “căpuşe” care parazitează corpul gazdă, sugându-i orice urmă de vitalitate şi ţinându-l captiv în vremuri trecute.

Negoiţă se desprinde de PSD după ce a prins două mandate de primar pe listele acestui partid. În timpul celor două mandate, social-democratul a fost criticat pentru numeroasele lucrări de betonare din sectorul său, împânzit cu alei roz inclusiv pe unde nu era cazul, în detrimentul spaţiilor verzi. Pe Internet sunt, de altfel, celebre imaginile din Sectorul 3 cu copaci în jurul cărora este turnat ciment roz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne