NATO: Secretarul general critică ONU pentru că nu transmite un mesaj ferm Siriei

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
24.03.2012

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a criticat vineri Consiliul de Securitate al ONU pentru că nu a transmis un mesaj suficient de ferm regimului sirian.

Rasmussen a subliniat că Alianţa nu intenţionează să intervină în Siria.

"Regret profund faptul că, deocamdată, comunitatea internaţională, reprezentată de Consiliul de Securitate al ONU, nu a reuşit să ajungă la un acord care să transmită un mesaj foarte ferm comunităţii de la Damasc", a spus Rasmussen într-un comunicat.

Bilanţul deceselor din Siria, înregistrate de la începerea revoltelor înăbuşite violent de guvern, în martie anul trecut, a ajuns la 8.500 de morţi, potrivit activiştilor pentru drepturile omului.

Este vorba de 6.195 de civili, 1.835 de soldaţi şi poliţişti şi 428 de combatanţi rebeli, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului, un ONG cu sediul la Londra.

Potrivit unei estimări ONU de luna trecută, protestele s-au soldat cu "mult peste 7.500" de decese în ultimele luni.

De asemenea, între 100.000 şi 200.000 de sirieni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza luptelor, iar 25.000 s-au refugiat în ţările învecinate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor