NASA va testa o farfurie zburătoare [video]

(youtube.)

Material video pe pagina originală a articolului The Epoch Times România.

NASA a anunţat că va testa în luna iunie o farfurie zburătoare supersonică ce ar avea ca scop transportarea încărcăturilor mari pe planetele extraterestre, conform FreeBeacon.

Chiar dacă nu este exact o farfurie zburătoare clasică, noul aparat de zbor este foarte uşor şi a fost proiectat astfel încât să atingă planetele îndepărtate din sistemul nostru solar.

Oficialii Laboratorului de Propulsie cu Jet al NASA a dezvăluit, miercuri, 9 aprilie, proiectul Deceleratorului Supersonic pentru Densitate Joasă, în cadrul căruia se va lansa, cu ajutorul unei rachete, un aparat de zbor rotund în spaţiul cosmic apropiat. Lansarea va avea loc pe 3 iunie la Baza Militară de Tragere a Marinei Statelor Unite din Kauai, Hawaii.

În timpul misiunii se va testa ceea ce oamenii de ştiinţă au denumit o tehnologie revoluţionară care va permite transportarea şi aselenizarea unor încărcături mari pe suprafaţa planetei Marte sau pe alte corpuri planetare cu atmosferă.

”Una din marile probleme întâmpinate când exploram planeta Marte a fost ceea ce noi denumim 'Intrarea, Coborârea şi Aterizarea' - să ducem lucrurile pe Marte. Atmosfera este atât de diferită de cea a Pământului, este mult mai subţire decât cea a Pământului”, a explicat unul din specialişti.

Odată testate, obiectele zburătoare ar putea să fie folosite în misiunile spre marte începând cu anul 2018.