MTI: A2 şi 9 DN sunt închise, 42 de trenuri sunt anulate, traficul cu pasageri în Delta e suspendat

Epoch Times România
05.02.2012

Nouă drumuri naţionale şi autostrada A2, Bucureşti – Lehliu, sunt închise, pe alte opt sunt restricţii de trafic, iar 42 de trenuri au fost anulate şi traficul cu pasageri în Delta Dunării a fost suspendat, potriviat datelor prezentate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

”Toată noaptea a plouat, iar zăpada care a rămas a îngheţat. Vom lua măsurile care se impun. Prognoza meteo nu este favorabilă, aşteptăm ANM să vină cu ultimele clarificări şi, în funcţie de cum evoluează prognoza meteo, vom lua măsurile de rigoare. (...) Recomandarea noastră este în continuare de a se circula cu multă prudenţă, cu viteză redusă, să se păstreze distanţa suplimentară pentru asigurarea spaţiului de frânare deoarece pe multe drumuri naţionale se înregistrează polei. Cea mai bună recomandare este să evitaţi să vă deplasaţi în această perioadă”, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, Cristian Andrei, directorul de întreţinere al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Astfel, au fost închise nouă drumuri naţionale şi autostrada A2, Bucureşti – Lehliu, pentru ultimul sector fiind disponibile rutele ocolitoare.

De asemenea, se păstreaza restricţii de circulaţia pe opt drumuri naţionale privind autovehiculele cu măsă totală de peste 3,5 tone şi 7,5 tone.

În ceea ce priveşte traficul feroviar, s-a redeschis linia Urziceni – Ploieşti Sud, dar se menţin închise Urziceni – Slobozia, Bucureşti Sud- Olteniţa şi Chiajna- Jilava.

”Sunt anulate 42 de trenuri din 1.947 de trenuri prevăzute să circule în această zi (duminică, n.r). Se acţionaează cu peste 140 utililaje de intervenţie şi sunt pregătite locomotive diesel în cazul unor probleme legate de polei pe firul de contact”, a precizat Adrian Vlaicu, consilier CFR.

Toate aeroporturile sunt deschise, dar sunt întârzieri la decolare pe fondul operaţiunilor de degivrare.

Porturile maritime sunt deschise pentru operare, însă Bara Sulina rămâne în continuare impracticabilă, iar pe Dunărea fluvială sunt şase nave blocate la km 312-313.

”Între kilometri 308-313 s-a format un pod de gheaţă şi se acţionează cu două nave în zonă pentru spargerea gheţii. Traficului de pasageri în Delta Dunării este în continuare suspendat. Între Tulcea şi Sulina vor fi aduse alte două nave pentru a acţiona. Pe canalul Dunăre Marea neagră se circulă pe un fir”, a mai spus secretarul general adjunct în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Mircea Staicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor