MRU: Ar fi foarte potrivită o remaniere guvernamentală. Eu l-aş fi remaniat cât se poate de repede pe Chiţoiu

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)
Ana Petrescu
02.10.2012

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică (PFC), a afirmat, marţi, că o remaniere guvernamentală “ar fi foarte potrivită”, dar premierul Victor Ponta nu face acest lucru, neglijându-şi “datoriile politice şi interesul naţional”, relatează B1 Tv.

"Ar fi foarte potrivită. Să plece toţi, căci ar fi o remaniere pe care am aştepta-o cu toţii cu drag. Eu mă aşteptam ca domnul prim-ministru să-i propună de mult timp ministrului de resort în cazul Oltchim, este vorba de ministrul Economiei, domnul Danien Chiţoiu, să-şi vadă liniştit de drum, dar ne dăm seama că primul-ministru al României, fiind prea prins între datoriile sale politice, neglijează guvernarea şi, oricum, nu-l interesează deloc interesul naţional. După câte luni de administrare are acest lucru este limpede pentru toată lumea. Eu l-aş fi remaniat cât se poate de repede pe Chiţoiu", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul PFC afirmă faptul că Guvernul Ponta “are cele mai mari schimbări în componenţă” într-o perioadă foarte scurtă de timp, lucru ce denotă faptul că USL nu are resursa umană capabilă să asigure guvernarea.

"Este, cred, Guvernul care are cele mai mari schimbări în componenţă într-o durată atât de scurtă de timp. Şi aceasta este o performanţă în sine care ne arată, nu fragilitatea politică a guvernării, ne arată faptul că USL nu are resursă umană capabilă să asigure guvernarea. Nu are oameni competenţi sau, dacă din când în când se nimereşte cineva care poate de bine de rău să ocupe fotoliul de ministru, el devine incompatibil. Este şi cazul domnului ministru Vasile Cepoi", a adăugat Ungureanu.

În opinia lui Ungureanu, premierul Victor Ponta nu este preşedintele PSD decât în acte, la fel cum este şi co-preşedintele USL.

"Le trebuia o semnătură şi este nevoie să apese cineva pe ştampilă. Cred că sunt mai mulţi preşedinţi, este o conducere colegială din care domnul Ponta nu face parte" a conchis preşedintele PFC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor