Monica Macovei se răsteşte la Putin: Opreşte-te! Pleacă din Crimeea şi lasă R. Moldova în pace!

"Putin, opreşte-te! Pleacă din Crimeea şi lasă Republica Moldova în pace!", i-a transmis ţarului de la Kremlin europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Sunt profund îngrijorată de deciziile iresponsabile şi periculoase pentru stabilitatea în regiune ale liderului separatist din Transnistria, Evgheni Şevciuk, a tras un semnal de alarmă vineri, pe contul său de Facebook, europarlamentarul Monica Macovei.

"Insistenţa din ultimii ani a lui Şevciuk de a supune acest teritoriu Federaţiei Ruse a luat acum acum o nouă formă: recunoaşterea unui referendum vechi de 10 ani, care înseamnă, de exemplu, ca legislaţia Federaţiei Ruse să se aplice în regiunea transnistreană. Românii din regiunea transnistreană sunt permanent sub presiune din partea autorităţilor de la Tiraspol, iar profesorii şi elevii de la şcolile cu predare în limba română sunt supuşi continuu intimidărilor, sunt hărţuiţi şi ameninţaţi.

În loc să le ofere cetăţenilor democraţie, libertate şi ruperea de dictatură, Şevciuk vrea să îi dea pe tavă lui Putin, să îi ducă în instabilitate, insecuritate şi teroare. Integritatea teritorială a Republicii Moldova trebuie susţinută cu fermitate şi dorinţa lui Putin de a reface URSS trebuie oprită", a afirmat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a subliniat că referendumul din 2006 a fost ilegal, fiind organizat pe o parte a teritoriului Republicii Moldova de o autoritate nerecunoscută de nicio instituţie internaţională.

"De mulţi ani, la graniţa Nistrului, sunt soldaţi ruşi cu Kalaşnicovul pe umăr, cu barieră, stema Rusiei şi cu o gheretă unde sunt listele aprobate de aşa-zisul preşedinte cu persoanele care pot trece în zona transnistreană, deşi acesta este teritoriul Republicii Moldova", a subliniat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne