Monica Macovei: Alegerea preşedintelui R.Moldova era un moment aşteptat de toţi politicienii europeni

Europarlamentarul democrat-liberal, Monica Macovei.
Europarlamentarul democrat-liberal, Monica Macovei. (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

Europarlamentarul Monica Macovei, preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova, salută alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte moldovean, spunând că acest moment a fost aşteptat de toţi politicienii europeni.

"Republica Moldova este prima dintre ţările din Parteneriatul estic care negociază începerea procesului de aderare la Uniunea Europeană care şi-a îndeplinit condiţiile cerute de UE şi, de aceea, este dată mereu ca exemplu", a scris europarlamentarul pe blog.

"Republica Moldova trebuie să continue măsurile de reformă - în politică, administraţie, justiţie etc - şi, mai important, să le pună în practică", a adăugat ea.

Macovei a dat asigurări că are încredere că AIE şi partenerii săi vor adopta în continuare măsurile cerute pentru ca Republica Moldova să adere la UE. "Pentru asta are toată susţinerea noastră", a conchis ea.

Nicolae Timofti a fost ales vineri preşedinte al Republicii Moldova, după doi ani şi jumătate de dispute politice, timp în care ţara vecină nu a avut un preşedinte.