Mongolia cere Rusiei suma de 1,6 miliarde USD cu împrumut

Kremlinul a respins o cerere a Mongoliei pentru un împrumut de 1,6 miliarde de dolari. Autorităţile mongole nu au prezentat niciun motiv pentru această solicitare.
Bancnote de 500 şi 1.000 de ruble ruseşti.
Bancnote de 500 şi 1.000 de ruble ruseşti. (Captură Foto)

Autorităţile mongole au cerut Rusiei 100 miliarde de ruble (1,6 miliarde USD) sub forma unui credit, dar nu a oferit nicio explicaţie privind motivul pentru care ar avea nevoie de aceşti bani, a susţinut marţi ziarul online TJournal. Raportul respectiv a citat un document care a apărut pe website-ul Ministerului pentru Resurse Naturale în 13 decembrie 2016.

Rusia a respins cererea, a susţinut raportul. Mongolia a depus de asemenea o cerere la banca rusă de stat VTB, solicitând un împrumut de 200 milioane de dolari la o rată a dobânzii mai “bună”, conform raportului. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a plăti importurile de “produse petroliere ruseşti”.

În luna ianuarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anulat 97,8% din datoria de stat a Mongoliei, care a crescut începând cu 2010 la aproximativ 170 miliarde de ruble (2,8 miliarde de dolari).