Modificări de personal în conducerea Transnistriei

Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă.
Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă. (wikipedia.org)

În structurile de conducere ale Transnistriei au loc modificări repetate de personal. Potrivit "Infotag", prin ordinul liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a fost concediat preşedintele Comitetului Electoral Central al RMN, care activează în această funcţie din 1995, Piotr Denisenco, sub pretextul "atingerii vârstei de pensionare".

O altă concediere a devenit demiterea din funcţie a primului adjunct al Serviciului Comunicaţii, Informaţie şi Presa, Evgheni Zubov, "în legătură cu transferul în altă funcţie". În 2011, odată cu venirea la putere a lui Şevciuk, acesta pe neaşteptate "a urcat" din funcţia de telereporter până la funcţia de secretar de presă al preşedintelui, activând în calitate de ministru al Informaţiei şi Telecomunicaţiilor. Odată cu crearea noului guvern, la 1 martie 2012, acesta a fost numit în funcţia de şef al Serviciului Comunicaţii, Informaţie şi Presă. Însă deja după un an a fost redus în funcţia de primul adjunct.

Locul lui Zubov a fost preluat de colaboratoarea serviciului de presă al preşedintelui, Olga Petracova, care a activat anterior la Compania Tele-radio Transnistria.

A fost modificată şi structura guvernului. Prin decizia preşedintelui ramurile cultură şi arte au fost incluse în componenţa Ministerului Educaţiei într-un "serviciu de stat" separat. Şeful acestuia a fost numită Maria Kârmâz - directorul Teatrului de Dramaturgie şi Comedie din Tiraspol.