Mobilizare parţială în Rusia. Ministrul Apărării anunţă că 300.000 de rezervişti vor fi chemaţi la datorie

Serghei Şoigu
D.B.
21.09.2022

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat într-un interviu acordat postului Rossia 24, că Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti în cadrul mobilizării parţiale, pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina, informează Focus.

Potrivit lui Şoigu, în Rusia există aproape 25 de milioane de persoane pe statul de plată al mobilizării şi susţine că studenţii şi recruţii nu vor fi trimişi în Ucraina.

"Avem aproape 25 de milioane de oameni. Astfel, mobilizarea parţială reprezintă 1% sau puţin mai mult din resursa totală de mobilizare. [...] Aceştia nu sunt nişte oameni care nu au fost văzuţi sau auziţi niciodată. Aceştia sunt cei care au servit, au pregătire militară şi experienţă de luptă. Nu se pune problema unei recrutări a studenţilor şi stagiarilor. Recruţii vor continua să servească în Rusia.", a declarat Şoigu.

Seful apărării ruse susţine că linia frontului se întinde acum pe mai mult de 1.000 de kilometri, astfel că toate aceste teritorii trebuie să fie securizate şi controlate, inclusiv regiunile ruse, care se află în apropierea liniei de contact.

"Bineînţeles, pentru asta este în primul rând această lucrare - mă refer la mobilizarea parţială. Aceştia vor trece prin pregătire militară, coeziune şi şedinţe de informare cu comandanţii lor. După aceea, ei vor merge să execute misiuni de luptă", a informat ministrul.

Şoigu a declarat că Ucraina ar fi pierdut "jumătate din armată", în timp ce Rusia a pierdut doar 5.937 de oameni. Potrivit Statului Major al AFU, peste 55.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina.

Context

Înainte de discursul lui Şoigu, Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială în ţară. Înrolarea ruşilor în armată va începe la 21 septembrie.

Fostul comandant al trupelor americane din Europa, Ben Hodges, a afirmat însă că efectul anunţului de mobilizare generală în Rusia nu va fi observat pe linia frontului decât după câteva luni.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat deja amendamente la codul penal care introduc noţiunile de "mobilizare", "timp de război" şi "lege marţială". Sustragerea de la serviciul militar poate fi acum pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor