Mitrea (PSD) despre interimarul Antonescu: A fost prea nervos şi a avut declaraţii neinspirate

Senatorul PSD Miron Mitrea a precizat recent că prestaţia lui Crin Antonescu la Palatul Cotroceni a fost marcată de unele declaraţii neinspirate faţă de politicieni din afară României şi de accese de naţionalism.
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
13.09.2012

Senatorul PSD Miron Mitrea a precizat recent că prestaţia lui Crin Antonescu la Palatul Cotroceni a fost marcată de unele declaraţii neinspirate faţă de politicieni din afară României şi de accese de naţionalism.

"A fost de multe ori un pic prea nervos şi atunci a avut câteva declaraţii neinspirate (...) Au fost două-trei declaraţii pe care eu personal, vorbesc în numele meu, nu al partidului, aş fi preferat să nu le facă, aşa cum ar fi cea că principalul lui adversar în alegerile prezidenţiale e Departamentul de Stat al SUA. Mi se pare o declaraţie neinspirată pentru un politician la nivelul ăsta", a declarat Miron Mitrea într-un interviu acordat revistei "22".

Totodată, senatorul PSD susţine că aceste gen de declaraţii nu ar trebui făcute nici măcar în cazul în care cel care le face are dreptate.

"Eu am dubii că Departamentul de Stat american va fi adversarul în alegeri al lui Crin Antonescu"

"Anumite declaraţii nu e bine să le faci, nu fac bine ţării, chiar dacă tu crezi că ai dreptate şi chiar dacă ai dreptate. Nu spui public treburile astea, chiar dacă le gândeşti. Eu am dubii că Departamentul de Stat american va fi adversarul în alegeri al lui Crin Antonescu. Cred că a fost o nervozitate. Şi referirile la Germania, care să-i dea o bucăţică să se joace lui... Eu nu sunt mulţumit de faptul că s-a exprimat în modul în care s-a exprimat, m-aş fi aşteptat la mai multă diplomaţie. Nu sunt fericit nici de faptul că mi se spune de nu ştiu unde ce trebuie să fac", a mai spus Mitrea.

Social-democratul a mai precizat că declaraţiile naţionaliste într-un context precum cel legat de discuţiile la nivel internaţional despre suspendarea preşedintelui nu pot aduce beneficii ţării.

"Problema cea mai mare pentru un politician este să ştie, vorbesc de toţi politicienii din toată lumea civilizată, care este limita între o poziţie pe care o ai şi care-ţi aduce sprijin politic, dar creează şi o problemă societăţii pe care o reprezinţi. Deci asta este foarte dificil. Şi am să spun un lucru care probabil poate să fie criticat de multă lume. Apelul la naţionalism în asemenea momente nu e soluţia cea mai potrivită (...) N-am văzut zona naţionalistă pe care a promovat-o Victor Ponta, dar am văzut-o, din păcate, la Crin Antonescu, dar nu cred că a făcut-o intenţionat", a declarat Miron Mitrea.

De asemenea, el le-a recomandat moderaţie lui Dan Voiculescu şi liderii PNL care au vorbit de iniţierea unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Crin Antonescu: De la Victor Ponta, aş vrea mai multă forţă

Anumite declaraţii nu e bine să le faci, nu fac bine ţării, chiar dacă tu crezi că ai dreptate şi chiar dacă ai dreptate. Nu spui public treburile astea, chiar dacă le gândeşti...

Aflat şi el la capitolul critici, preşedintele PNL Crin Antonescu a acordat miercuri calificative pentru oamenii politici. El a susţinut că-şi doreşte ca premierul Victor Ponta să aibă "mai multă forţă". Despre Traian Băsescu a precizat că este acum "şi mai epavă" decât în timpul referendumului".

"Aşa de rău mi-a părut că a fost greşit înţeles cuvântul sau a fost înţeles că o ocară. Îl repet, e cel din referendum. Revenit la Cotroceni sau nu, din punct de vedere politic, epavă. Astăzi, şi mai epavă", a spus Antonescu la România TV.

Despre relaţia cu premierul Victor Ponta, Antonescu a spus că este "foarte bună, neobişnuit de bună pentru doi oameni politici, chiar dacă ar fi în acelaşi partid, cu atât mai mult cu cât sunt în partide diferite".

"Aş vrea, sper, aştept, aş vrea mai multă forţă şi mai multă convingere că şapte milioane de voturi sunt, întotdeauna, din punct de vedere politic, mai devreme sau mai târziu, mai puternice decât un Parchet, un serviciu", a mai spus Antonescu.

Apoi, întrebat dacă lui Victor Ponta îi lipseşte forţa, el a precizat:

"Nu am spus că îi lipseşte. Dar niciodată nu strică mai multă. Forţa, ca şi mintea. Nu la domnia sa, în general".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor