Mitingul lui Dragnea contra magistraţilor: Costuri uriaşe şi probleme cu Curtea de Conturi

Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel"
Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel" (Epoch Times)
Ana Ion
01.02.2020

PSD nu poate justifica facturile plătite pentru organizarea uriaşului miting împotriva aşa-zisului stat paralel din 9 iunie 2018 din Piaţa Victoriei. Potrivit Europa Liberă, deşi partidul s-a lăudat mereu în spaţiul public cu forţa sa organizatorică, PSD a încheiat un contract cu o firmă din Bucureşti pentru reuşita acestui eveniment menit să arate naţiunii că partidul se bucură de o amplă susţinere.

La evenimente au fost prezenţi peste 150.000 de oameni - chit că PSD a susţinut că au fost mai mulţi - îmbrăcaţi în tricouri sau cămăşi albe. Oamenii au fost aduşi din toată ţara în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva presupuselor abuzuri din justiţie, iar la eveniment au putut fi văzute pancarte cu Laura Codruţa Kovesi în costum de deţinut. Lucrurile nu s-au rezumat la atât, procurorii au fost „şobolani” în discursul liderilor PSD.

Parte din opinia publică a catalogat acest miting drept un uriaş plagiat - participanţilor li s-a cerut să vină în alb (trimitere la uriaşul protest din 1990 pentru eliberarea lui Marian Munteanu unde proestatarii au fost îmbrăcaţi în alb), să cânte imnul şi să-şi aprindă luminile telefoanelor mobile, exact cum făceau protestatarii rezist din Piaţa Victoriei. De altfel, Liviu Dragnea a avut ambiţia să arate că PSD poate mai mult decât #rezist-ul pe care-l înfiera.

Lucrurile nu doar că nu au ieşit după cum dorea Dragnea - inclusiv Tăriceanu şi Viorica Dăncilă au avut dificultăţi în a aprinde lumina telefoanelor mobile, iar în mulţime puţini oameni au făcut acest gest cu care nu rezonau - ci au intrat şi în vizorul Curţii de Conturi. Cu aceşti bani sunt probleme.

Astfel, potrivit sursei citate, Curtea de Conturi a descoperit că sunt probleme cu sumele plătite de PSD pentru Congresul din martie 2018, mitingul din Piaţa Victoriei şi Consiliul Naţional din decembrie 2018.

În acest sens, PSD a încheiat trei contracte cu SC Holiday Club în valoare totală de 2.746.536 lei (aproape 585.000 euro). ​

Firma a fost înfiinţată în 2016, are un singur angajat, iar cel mai bun an al său a fost în 2018, când a prins contractele cu PSD. Soţul celei care a înfiinţat Holiday Club este cel care deţine Ber's New Solution, cu care PSD a încheiat contracte pentru închirierea aeronavelor folosite în deplasările externe ale liderilor social-democraţi, scrie sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor