Mirel Rădoi (selecţioner România), şi-a felicitat jucătorii după victoria cu Armenia

"Sunt 90% sigur că în momentul ăsta putem spera la locul doi.. Cred că de acum încolo aşteptările vor fi şi mai mari pentru că ei singuri şi-au ridicat barierele foarte sus. Dacă vor păstra acelaşi curs, indiferent de rezultat, oamenii care îi vor vedea vor avea doar aprecieri la adresa lor." - Mirel Rădoi.
Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Mirel Rădoi.
Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Mirel Rădoi. (Getty Images)

Prima reprezentativă de fotbal a României a obţinut o victorie extrem de preţioasă în lupta pentru calificarea la turneul final de anul viitor din Qatar, luni seara, pe Stadionul Steaua din Capitală.

Jucătorii selecţionerului Mirel Rădoi s-au impus în faţa echipei similare a Armeniei cu scorul de 1-0 (1-0), rezultat ce le asigură tricolorilor locul doi în clasamentul Grupei J.

"Sunt 90% sigur că în momentul ăsta putem spera la locul doi. Pentru că, chiar dacă mai avem două partide, mai avem o singură finală, cea cu Islanda. Pentru că dacă vom câştiga cu Islanda, cu tot respectul pentru Liechtenstein, noi nu avem ce căuta la un baraj, dacă nu vom câştiga acolo. Trebuie să ne aruncăm ghetele şi eu carnetul de antrenor. Cred că de acum încolo aşteptările vor fi şi mai mari pentru că ei singuri şi-au ridicat barierele foarte sus. Dacă vor păstra acelaşi curs, indiferent de rezultat, oamenii care îi vor vedea vor avea doar aprecieri la adresa lor.

La un moment dat părea imposibil, dar apoi a fost un moment de echilibru, un moment de răscruce în care trebuia să ne lingem propriile răni. Mă bucur că toţi, începând cu mine, am priceput mesajele trimise de toată lumea după meciul tur (2-3, n. red.). A fost un stadion senzaţional, mi-am dat seama cum au fost nouă ani când au început să strige numele meu. Nu ştiu dacă aş putea să îmi exprim cuvintele la felul în care au apărut băieţii timp de 60 de minute în această seară. Ştiam că nu putem ţine ritmul la fel de intens. Adversarul nu mai avea nimic de pierdut şi era de aşteptat că ne trimite spre propria poartă. Au fost câteva momente în care au fost periculoşi, dar e normal pentru că şi ei au calitate". a declarat fostul internaţional român la finalul partidei, potrivit ProTV.

România, care şi-a luat astfel revanşa după eşecul surprinzător de la Erevan din martie, cu 2-3, a încheiat cu o posesie de 58%-42%, cu 15-7 şuturi la poartă (5-2 pe poartă) şi 8-2 la cornere.

În urma acestui succes, România a urcat pe locul doi în Grupa J, cu 13 puncte, Macedonia de Nord e a treia, cu 12 puncte, Armenia e a patra, cu 12 puncte, Islanda se află pe cinci, cu 8 puncte, iar Liechtenstein e ultima, cu un punct.

Germania, lidera clasamentului şi-a asigurat deja prezenţa la turneul final graţie victoriei cu 4-0 în faţa Macedoniei de Nord, în deplasare.
Într-un alt meci al serii, Islanda a trecut de Liechtenstein cu acelaşi scor, 4-0.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luna viitoare, România urmând să joace acasă cu Islanda (11 noiembrie) şi în deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie).

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport