Ministrul italian de interne şi premierul ungar creează un front comun anti-imigraţie

Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei
Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei (Andreas Solaro/AFP/Getty Images)

Vicepremierul şi ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a declarat că Franţa ar trebui să îşi redeschidă punctul de frontieră de lângă localitatea italiană Ventimiglia, care a fost folosit de imigranţii care doreau ajungă în Franţa. Salvini, al cărui guvern se opune cu tărie imigraţiei, a precizat că Parisul ar trebui să manifeste „solidaritate şi sensibilitate” mai mare în privinţa problemei imigraţiei, potrivit Euronews.

Comentariile lui Salvini au fost făcute după întâlnirea pe care a avut-o marţi la Milano cu premierul ungar de extremă dreaptă Viktor Orban, care a adoptat o poziţie la fel de dură în privinţa imigraţiei în Europa.

Salvini a mai susţinut că de câteva săptămâni au loc tratative cu Germania privind imigraţia şi că încheierea unui acord privind reacceptarea de către Italia a imigranţilor care au trecut prin teritoriul său pentru a ajunge în alte ţări europene este iminentă.

Însă Salvini a insistat că acelaşi număr de imigranţi care sosesc din Germania trebuie scoşi din Italia, astfel încât numărul imigranţilor prezenţi pe pământ italian să nu crească. El a adăugat că are nevoie de o nouă Comisie Europeană şi un nou Parlament European care să protejeze graniţele blocului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe