Ministrul italian de interne şi premierul ungar creează un front comun anti-imigraţie

Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei
Zeci de imigranţi şi refugiaţi într-o ambarcaţiune de cauciuc în largul coastei Libiei (Andreas Solaro/AFP/Getty Images)

Vicepremierul şi ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a declarat că Franţa ar trebui să îşi redeschidă punctul de frontieră de lângă localitatea italiană Ventimiglia, care a fost folosit de imigranţii care doreau ajungă în Franţa. Salvini, al cărui guvern se opune cu tărie imigraţiei, a precizat că Parisul ar trebui să manifeste „solidaritate şi sensibilitate” mai mare în privinţa problemei imigraţiei, potrivit Euronews.

Comentariile lui Salvini au fost făcute după întâlnirea pe care a avut-o marţi la Milano cu premierul ungar de extremă dreaptă Viktor Orban, care a adoptat o poziţie la fel de dură în privinţa imigraţiei în Europa.

Salvini a mai susţinut că de câteva săptămâni au loc tratative cu Germania privind imigraţia şi că încheierea unui acord privind reacceptarea de către Italia a imigranţilor care au trecut prin teritoriul său pentru a ajunge în alte ţări europene este iminentă.

Însă Salvini a insistat că acelaşi număr de imigranţi care sosesc din Germania trebuie scoşi din Italia, astfel încât numărul imigranţilor prezenţi pe pământ italian să nu crească. El a adăugat că are nevoie de o nouă Comisie Europeană şi un nou Parlament European care să protejeze graniţele blocului.