Ministrul Grapini: Dacă va fi introdus, impozitul forfetar va viza anumite domenii, precum turismul

Dacă va fi introdus, impozitul forfetar se va adresa doar anumitor domenii, printre care şi industria turismului, a declarat miercuri ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini.
Vicepreşedintele PC, Maria Grapini. (www.mariagrapini.ro)
Liviu Şerbănescu
09.01.2013

Dacă va fi introdus, impozitul forfetar se va adresa doar anumitor domenii, printre care şi industria turismului, a declarat miercuri ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini.

"În acest moment, impozitul forfetar pentru care se face analiza şi studiu de impact nu este impozitul minim aplicat de Guvernul Boc. Impozitul forfetar nu se va aplica, dacă se va introduce, decât anumitor categorii de servicii (pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de înfrumuseţare, spălătorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de încălţăminte etc), la care cheltuiala administrativă pentru plata impozitului pe profit este mare şi pentru întreprinzător, şi pentru stat (ca să verifice şi să controleze fiecare locaţie)", relevă într-un comunicat al ministrului.

Sumele care vor fi plătite nu vor fi egale pentru toate serviciile, nivelul urmând a fi stabilit în funcţie de mai multe criterii.

"Motivele introducerii impozitului forfetar sunt următoarele: simplificarea administrativă la întreprinzător şi la instituţiile de control ale statului, posibilitatea evidenţierii veniturilor în mod corect şi realizarea de profit în vederea repartizării pentru dezvoltare sau dividende, de către întreprinzători (aceştia vor plăti suma fixată, indiferent de cât profit vor face), reducerea corupţiei la exercitarea controalelor la activităţile de servicii şi etică şi echitate pentru mediul de afaceri (toţi cei care produc venituri trebuie să plătească un impozit)", se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor