Ministrul estonian al Apărării, sceptic după ce Putin a declarat că nu are planuri de a ataca ţările NATO

Hanno Pevkur
Hanno Pevkur (uatv.ua)

Estonia va continua să construiască o linie de apărare la graniţa cu Rusia, în pofida faptului că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat recent că nu are de gând să atace Polonia sau statele baltice, a anunţat ministrul estonian al Apărării, Hanno Pevkur, într-un interviu acordat DPA, preluat de European Pravda, care citează Tagesschau.

Pevkur a avertizat că nu trebuie luat în considerare afirmaţiile liniştitoare ale lui Putin şi a amintint că acesta din urmă a negat categoric astfel de planuri chiar cu câteva zile înainte de a invada Ucraina.

"Nu ne vom schimba planurile doar pentru că Putin a acordat un interviu unui jurnalist. Îl credeţi pe Vladimir Putin după toate afirmaţiile făcute şi ştiţi cum s-a comportat de-a lungul anilor?", a declarat Pevkur citat de Ukrainska Pravda.

Ministrul a precizat că Estonia îşi sporeşte gradul de pregătire "şi acest lucru este ceva ce toată lumea ar trebui să facă".

Context

Într-un interviu recent cu Tucker Carlson, Putin a declarat că nu ia în considerare un atac asupra Poloniei sau a statelor baltice, deoarece acestea "nu îl interesează".

Comisia Europeană a remarcat că Putin a repetat vechi minciuni, distorsiuni şi manipulări în interviul său cu Carlson.

Premierul britanic Rishi Sunak a calificat drept absolut ridicole comentariile preşedintelui rus Vladimir Putin potrivit cărora războiul împotriva Ucrainei este rezultatul expansiunii NATO.

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a precizat că afirmaţiile lui Putin nu sunt deloc noi, dar este şocant faptul că un jurnalist american le oferă o platformă.