Ministrul estonian al Apărării, sceptic după ce Putin a declarat că nu are planuri de a ataca ţările NATO

Hanno Pevkur
Hanno Pevkur (uatv.ua)
D.B.
12.02.2024

Estonia va continua să construiască o linie de apărare la graniţa cu Rusia, în pofida faptului că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat recent că nu are de gând să atace Polonia sau statele baltice, a anunţat ministrul estonian al Apărării, Hanno Pevkur, într-un interviu acordat DPA, preluat de European Pravda, care citează Tagesschau.

Pevkur a avertizat că nu trebuie luat în considerare afirmaţiile liniştitoare ale lui Putin şi a amintint că acesta din urmă a negat categoric astfel de planuri chiar cu câteva zile înainte de a invada Ucraina.

"Nu ne vom schimba planurile doar pentru că Putin a acordat un interviu unui jurnalist. Îl credeţi pe Vladimir Putin după toate afirmaţiile făcute şi ştiţi cum s-a comportat de-a lungul anilor?", a declarat Pevkur citat de Ukrainska Pravda.

Ministrul a precizat că Estonia îşi sporeşte gradul de pregătire "şi acest lucru este ceva ce toată lumea ar trebui să facă".

Context

Într-un interviu recent cu Tucker Carlson, Putin a declarat că nu ia în considerare un atac asupra Poloniei sau a statelor baltice, deoarece acestea "nu îl interesează".

Comisia Europeană a remarcat că Putin a repetat vechi minciuni, distorsiuni şi manipulări în interviul său cu Carlson.

Premierul britanic Rishi Sunak a calificat drept absolut ridicole comentariile preşedintelui rus Vladimir Putin potrivit cărora războiul împotriva Ucrainei este rezultatul expansiunii NATO.

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a precizat că afirmaţiile lui Putin nu sunt deloc noi, dar este şocant faptul că un jurnalist american le oferă o platformă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor