Ministrul de Interne, Carmen Dan, audiată la DNA

Carmen Dan s-a prezentat la DNA, unde urmează să răspundă unor întrebări legate de adoptarea OUG 13, act normativ ce a scos în stradă sute de mii de români indignaţi.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns luni dimineaţă la sediul DNA, unde urmează să fie audiată în dosarul deschis privind ordonanţa de urgenţă 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale.

Reamintim că DNA a declanşat o anchetă în urma unui denunţ făcut la DNA de trei reprezentanţi ai mişcării civice Iniţiativa România şi vizează elaborarea şi emiterea controversatelor "ordonanţe-elefant" care au declanşat cele mai mari proteste de după Revoluţie. Potrivit Laurei Codruţa Kovesi, cercetările nu vizează oportunitatea adoptării actulelor normative, ci sunt verificate aspecte de legalitate şi cele care ţin de încălcarea legislaţiei penale privind infracţiuni din competenţa DNA.

Pe fundalul acestei anchete, Ministerul Justiţiei a confirmat primirea unei solicitări din partea DNA de a transmite în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea OUG 13 şi ordonaţei graţierii.

În acest dosar au fost audiaţi, săptămâna trecută, foştii secretari de stat de la Ministerul Justiţiei Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima, în calitate de martor, precum şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, tot în calitate de martor. Vizat de denunţ ar fi şi Liviu Dragnea, liderul PSD.