Ministrul de Interne are un nou consilier onorific. Cine este cel despre care se zvoneşte că îi va lua locul lui Arafat

Radu Zamfir
Radu Zamfir (Facebook - Radu Zamfir)

Medicul care a supravieţuit accidentului din Apuseni, Radu Zamfir, a fost numit consilier onorific al ministrului Marcel Vela, informează Digi 24. Intervievat de postul citat, doctorul Radu Zamfir a confirmat informaţia.

„Vă pot confirma acest lucru şi vreau să vă spun că de fiecare dată când expertiza mea este utilă într-un loc, eu o pun la dispoziţia sistemului de sănătate şi a ţării noastre”, a declarat dr. Radu Zamfir pentru Digi24.

Radu Zamfir fusese numit şef al Agenţiei Naţionale de Transplant în primăvara acestui an.

Voci din spaţiul public vehiculează ideea că noul consilier al ministrului Vela ar urma să îl înlocuiască pe Raed Arafat la şefia ISU.

Precizăm că Zamfir a făcut parte din echipa medicală care s-a prăbuşit cu avionul, în urmă cu cinci ani, în Munţii Apuseni. Tragedia a avut loc în ianuarie 2014, când un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat într-o zonă împădurită din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În urma impactului, pilotul Adrian Iovan şi studenta în vârstă de 23 de ani, Aurelia Ion, şi-au pierdut viaţa.