Ministrul Apărării: Nu au existat discuţii despre un transfer al focoaselor nucleare ale SUA din Turcia

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a calificat drept speculaţii informaţiile vehiculate în presă potrivit cărora SUA a început să-şi transfere armele nucleare din Turcia în România.
Mihnea Motoc(Ministrul Apărării)
Mihnea Motoc(Ministrul Apărării) (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
18.08.2016

Nu au existat niciun fel de discuţii referitoare la un eventual transfer în România al focoaselor nucleare ale Statelor Unite staţionate în Turcia, a declarat joi ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

"Ce vă pot spune este că nu au existat niciun fel de discuţii nici la nivel politic, nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcţie. Deci categoric nu putem vorbi reacţionând la această informaţie decât că este o speculaţie", a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării a făcut trimitere şi la poziţia oficială exprimată de Ministerul de Externe pe acest subiect, care este una de dezminţire categorică.

Două surse independente au declarat pentru euractiv.com că SUA a început să-şi transfere armele nucleare din Turcia în România, pe fondul înrăutăţirii relaţiilor dintre Washington şi Ankara. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor