Miniştrii francezi au spus la Cotroceni că au venit într-o misiune special încredinţată de Hollande

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit miercuri pe ministrul francez de interne, Manuel Valls, şi pe ministrul delegat pentru afaceri europene, Bernard Cazeneuve. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
12.09.2012

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit miercuri pe ministrul francez de interne, Manuel Valls, şi pe ministrul delegat pentru afaceri europene, Bernard Cazeneuve, care au afirmat că au venit în România într-o misiune special încredinţată de preşedintele Francois Hollande.

Discuţiile, care s-au concentrat pe teme de interes pentru ambele părţi atât în plan bilateral, cât şi european, au dovedit existenţa unei voinţe comune ferme pentru cooperarea în vederea identificării soluţiilor potrivite la probleme ridicate în cadrul dialogului, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Manuel Valls a exprimat preocuparea autorităţilor franceze faţă de modul de viaţă al unor grupuri de persoane de etnie romă originare din România care au ales să se stabilească, de multe ori ilegal, în apropierea unor mari metropole din Franţa.

Traian Băsescu a afirmat că problematica integrării minorităţii rome trebuie să fie o chestiune de interes european, şi nu doar bilateral, care presupune identificarea unor soluţii şi aplicarea lor la scara Uniunii Europene, abordare agreată şi de către reprezentanţii Guvernului francez. Şeful statului şi-a exprimat întreaga disponibilitate pentru iniţierea unui demers la nivelul Uniunii în vederea readucerii subiectului pe agenda unor viitoare reuniuni ale Consiliului Afaceri Generale şi ale Consiliului European.

Preşedinte a apreciat, de asemenea, măsurile adoptate recent de Executivul francez, printre care constituirea unui grup de lucru pentru problematica romă.

Un alt subiect care a permis reafirmarea interesului comun de coordonare dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene l-a constituit viitorul Cadru Financiar Multianual, a cărui negociere se apropie de finalizare.

Delegaţia franceză a profitat de prilejul acestei întrevederi pentru a transmite mulţumirile preşedintelui Republicii Franceze, François Hollande, faţă de modul în care România a reprezentat interesele franceze în Siria, Ambasada României la Damasc asigurând din iulie 2012 serviciile misiunii diplomatice a Franţei, după ce aceasta şi-a retras personalul diplomatic de pe teritoriul sirian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor