Ministerul rus de Externe: SUA vrea să influenţeze alegerile parlamentare din Moldova. Valeriu Paşa: La Moscova, trollingul devine instrument de politică externă

Rusia este singurul stat străin care se bagă sistemic în campania electorală din RM însă obrăznicia Moscovei este şi plodul politicii şterse şi naive a SUA faţă de regimul de la Chişinău, afirmă Valeriu Paşa.
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova (valentina ursu/facebook.com)

Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al Federaţiei Ruse afirmă că SUA ar încerca să influenţeze alegerile parlamentare din Republica Moldova prin intermediul amabasadorului său la Chişinău, Dereck Hogan.

Potrivit unui comunicat, instituţia de la Kremlin notează că imediat după intrarea în funcţie toamna trecută, Dereck Hogan ar fi început să se implice activ în procesele interne ale R. Moldova, sprijinind public unii politicieni împotriva altora şi făcând recomandări privind desfăşurarea alegerilor parlamentare.

„Americanii, în încercarea lor de a predetermina rezultatul votului, intenţionează să evalueze cât de democratic au decurs alegerile în funcţie de cine le va câştiga. În cazul în care Washingtonul nu va fi mulţumit de câştigătorul alegerilor, moldovenii sunt ameninţaţi cu ruperea legăturilor cu Occidentul şi chiar cu repetarea Maidanului ucrainean”, mai transmite MAE al Federaţiei Ruse.

În context, activistul civic Valeriu Paşa a ţinut să sublinieze că atunci când trollingul este ridict la nivel de unic instrument de politică externă sunt produse astfel de declaraţii oficiale.

„Se aruncă 'cartoful fierbinte' în braţele americanilor. Vezi tu, 'imixtiune' în alegeri. Asta în condiţiile în care singurul stat străin care se bagă obraznic, indiscret şi sistemic în campania electorală din Moldova este Federaţia Rusă. Este şi plodul politicii şterse şi practic naive a Washingtonului faţă de regimul de la Chişinău. Aşa ajungi să fii trollit de Zaharova and Co..”, a adăugat activistul.

Mai mult, Valeriu Paşa consideră că declaraţiile „uscate” ale Ambasadei şi Departamentului de Stat al SUA ar fi sfidate cu zero emoţii de către Plahotniuc. „Vezi, tu, au cerut alegeri libere şi corecte! Cum de îşi permit?! Jos laba imperialistă de pe oligarhatul suveran de Nisporeni şi Întreaga Moldovă - asta ne zice departamentul lui Maşa Zaharova. Dezgust total - asta e singurul lucru care îl provoacă un astfel de comportament din partea unui stat care se pretinde mare putere.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe