Ministerul Economiei dă peste 2,26 mil. de lei pe servicii de management financiar şi control

Epoch Times România
21.07.2012

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) va plăti 2,26 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziţia de servicii de management financiar şi control, potrivit unui anunţ de pe e-licitaţie.ro.

Contractul a fost atribuit Boştină & Associates Financial Consulting pe 25 iunie, în urma unei licitaţii deschise la care au fost primite trei oferte.

Valoarea estimată a contractului a fost de 5 milioane lei, fără TVA, şi s-a ajuns la o valoare finală de 2,26 milioane lei, fără TVA.

În descrierea succintă a contractulu se arată că "Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice“ (AM POS CCE) va achiziţiona servicii de management financiar şi control pentru îndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor care îi revin în calitate de autoritate de management, respectiv pentru susţinerea activităţii de verificare administratiă şi verificare şi control la faţa locului a proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice “ (POS CCE)".

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat vineri că CE ar putea să întrerupă temporar rambursările în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE) ca urmare a deficienţelor constatate de către autoritatea de audit.

"Este posibil ca, în perioada următoare, Comisia Europeană să ne întrerupă cererile de rambursare in cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE), ca urmare a deficienţelor constatate de către autoritatea de audit. Noi sperăm să reuşim ca acest termen de întrerupere să fie cât mai scurt, să revenim pe cererile de rambursare prin care să solicităm banii de la Comisia Europeană", a spus Chiţoiu.

Potrivit acestuia, pe parcursul mandatului său au fost semnate 52 de contracte în valoare totală de 457,1 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor