Microsoft acuză Google că citeşte e-mailurile utilizatorilor de Gmail în scopuri comerciale

The Chaos Computer Club, Germania. Ingrijorarea reala este vis a vis de grupuri de hackeri mai putin cunoscute
The Chaos Computer Club, Germania. Ingrijorarea reala este vis a vis de grupuri de hackeri mai putin cunoscute (Sean Gallup / Getty Images)

Compania Microsoft a lansat o nouă campanie împotriva gigantului Google pe care îl acuză că citeşte e-mailurile utilizatorilor de Gmail în scopul de a le furniza acestora „reclame bine ţintite”, scrie miercuri Gândul.

Pentru a-şi menţine acuzaţiile Microsoft a prezentat şi un site - keepyouremailprivate.com şi a explicat cum Google se foloseşte de un sistem care scanează e-mailurile utilizatorilor de Gmail pentru a găsi cuvinte-cheie, care determină tipul de publicitate care este relevantă pentru persoana în cauză.

În acelaşi timp, compania Microsoft transmite că e-mailurile utilizatorilor care folosesc platforma sa de e-mail, Outlook.com, nu au astfel de probleme, nefiind citite sau scanate de nimeni.

În apărarea sa, Google a precizat că mailurile utilizatorilor nu sunt de fapt citite, ci este vorba despre un sistem automat care identifică aceste cuvinte-cheie.

„De asemenea, nu livrăm publicitate bazată pe informaţii sensibile, precum sexul, rasa, orientarea sexuală, religia sau categorii financiare sensibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google pentru The Sun.