Metrorex deschide vineri ofertele pentru extensia reţelei pe tronsonul Parc Bazilescu – Străuleşti

Epoch Times România
01.03.2012

Metrorex va deschide vineri ofertele pentru procedura de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului de execuţie a lucrărilor pentru extensia reţelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu – Străuleşti, a cărui valoare este estimată la 953,5 milioan lei.

”Urmare a publicării anunţului de participare în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, şi-au manifestat interesul faţă de procedura de achiziţie o serie de companii puternice, de renume internaţional şi cu o experienţă de notorietate în domeniul obiectului contractului”, au precizat reprezentanţii Metrorex.

Comisia de evaluare a ofertelor este formată din specialişti ai Metrorex şi experţi din instituţii guvernamentale şi universităţi tehnice de profil.

Contractul vizează lucrări de construcţii tunel, galerie, staţii, depou, terminal multimodal şi instalaţiile aferente în vederea punerii în funcţiune Magistralei 4, cu două noi staţii.

Lucrările cuprind structură tunel (1,3 km cale dublă), structura aferentă celor două staţii (Laminorului şi Lac Străuleşti), depou de metrou, terminal multimodal şi Park & Ride precum şi principalele dotări cu instalaţiile şi echipamentele necesare pentru punerea în funcţiune a obiectivului.

De asemenea, s-a prevăzut amenajarea terenurilor la suprafaţă prin realizarea unui nod intermodal în zona Lac Străuleşti, respectiv parcare şi autogară (Park & Ride Străuleşti) pentru călătorii din zona periurbană de nord vest a Capitalei.

”Se urmăreşte realizarea unui sistem de transport integrat şi neconcurenţial prin implementarea unor poli de schimb cum va fi cel de la Lac Străuleşti în ideea de a stimula renunţarea benevolă la folosirea automobilelor personale în favoarea transportului public în comun pentru deplasările intraurbane şi urbane”, potrivit Metrorex.

Valoarea estimată a contractului este de 953.500.000 lei, finanţarea urmând a fi asigurată din alocaţie de la bugetul de stat.

Lucrările vor fi finalizate într-o perioadă de 42 luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor