Merkel se împrieteneşte brusc cu Vladimir Putin

După ce a recunoscut, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierul nipon Shinzo Abe, că există unele neînţelegeri notabile cu preşedintele american Donald Trump, cancelarul german Angela Merkel a părut să adopte o poziţie mai blândă faţă de Rusia.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

La conferinţa de presă comună cu premierul Abe, care a avut loc în oraşul german Hanovra, cancelarul a respins afirmaţiile preşedintelui Trump că Germania datorează Statelor Unite şi alianţei NATO sume mari de bani, susţinând că nicio ţară nu îşi cheltuie întregul buget al apărării pe NATO.

În cadrul conferinţei, s-a putut observa o schimbare a tonului cancelarului faţă de liderul de la Kremlin, Merkel nedescriindu-l aproape deloc pe Vladimir Putin drept inamicul tuturor şi distrugătorul lumilor.

În plus, cancelarul german şi-a reiterat viziunea că proiecte precum prevenirea situaţiilor de criză sau acordarea de ajutoare străine sunt luate de asemenea în considerare în bugetul apărării, şi nu doar cheltuielile militare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe