Un batalion NATO condus de SUA va fi trimis în Polonia începând din aprilie

Rusia va fi total nemulţumită după anunţarea trimiterii în Polonia a unui batalion NATO, care cuprinde şi soldaţi români.
Soldaţi polonezi.
Soldaţi polonezi. (Captură Foto)

Un comandant militar american a declarat că un batalion condus de SUA, alcătuit din peste 1.100 de soldaţi NATO, va fi trimis în nord-estul Poloniei începând cu 1 aprilie, în condiţiile în care Alianţa militară vestică creează o nouă forţă pentru a răspunde acţiunii de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Locotenent-colonelul Steven Gventer din armata americană - care conduce grupul de luptă - a declarat luni că batalionul se află “în misiune, şi nu într-o serie de antrenamente de pregătire”.

Gventer a mai susţinut că “scopul misiunii este acela de a descuraja agresiunea în zona Baltică şi în Polonia” şi că batalionul este “complet pregătit să fie letal”.

Batalionul din nord-estul Poloniei va fi format din peste 900 de soldaţi americani, aproximativ 150 de soldaţi britanici şi 120 de soldaţi români.

Acesta face parte din cele patru formaţiuni militare multinaţionale aflate în zona Baltică, pe care Rusia le-a etichetat ca făcând parte dintr-o strategie agresivă privind frontierele sale.

Marea Britanie, Canada şi Germania conduc celelalte trei grupuri de luptă în Estonia, Letonia şi Lituania.

Aceste forţe militare vor deveni operaţionale în luna iunie şi vor dispune de suportul mai multor naţiuni membre ale NATO, inclusiv Franţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe