Membrii Parlamentului egiptean s-au reunit, încălcând decizia Curţii Supreme de Justiţie

Membrii ai Frăţiei Musulmane din Egipt, Mohammed al-Mursi, Mahmud Hussein, si Saad Al-Qatatni (S), la o conferinta in Cairo (AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.07.2012

Camera Inferioară a Parlamentului din Egipt s-a reunit marţi pentru a dezbate proiectul noii Constituţii, în ciuda hotărârii Curţii Supreme de Justiţie de invalidare a decretului prezidenţial de repunere în funcţiune a Legislativului, relatează Ria Novosti.

Preşedintele Camerei Inferioare a Parlamentului, membru al partidului Fraţia Musulmană, Saad al-Katatni, a explicat că întâlnirea parlamentarilor nu sfidează decizia instanţei de judecată întrucât mecanismul de aplicabilitate al acesteia nu prevede că hotărârea Curţii are efect imediat.

“Parlamentul îşi cunoaşte foarte bine drepturile şi obligaţiile sale, nu intervine în aspectele ce ţin de puterea judiciară şi nu pune la îndoială judecata justiţiei”, a declarat al-Katatni.

La şedinţa de marţi au participat, aproape exclusiv, parlamentarii partidului Frăţia Musulmană.

Preşedintele Egiptului, Mohamed Mursi, a decretat duminică repunerea în funcţie a Camerei Inferioare a Parlamentului, desfiinţată, în urmă cu o lună, printr-o decizie a Consiliului Militar, validată de Curtea Supremă egipteană.

Luni, Curtea a respins decretul prezidenţial, pe motiv că decizia de dizolvare a Parlamentului egiptean este obligatorie, finală şi fără drept de apel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor