Mehedinţi: Sindicaliştii de Hidroserv "Porţile de Fier" se pregătesc de proteste

Epoch Times România
11.03.2013

Cei aproximativ 580 de angajaţi de la Hidroserv "Porţile de Fier" din judeţul Mehedinţi se pregătesc de mişcări de stradă, ca urmare "a deciziei administratorului judiciar Remus Borza de a întrerupe contractele de mentenanţă şi de disponibilizare a acestora", a declarat duminică seara, liderul de sindicat inginer Cristinel Popescu.

Potrivit acestuia, luni sindicaliştii vor solicita Primăriei Drobeta Turnu Severin aprobarea pentru desfăşurarea în perioada 14-15 martie a unei acţiuni de pichetare a Prefecturii judeţului Mehedinţi în semn de protest "pentru hotărârile unilaterale luate de dl. Borza, fără consultarea sindicatelor şi pentru a trage un semnal de alarmă că măsurile ce le promovează sunt aberante".

"În primul rând noi am atras atenţia factorilor responsabili că suspendarea sau reducerea programelor de reparaţii la Hidrocentralele Porţile de Fier I şi II pot pune în pericol buna funcţionarea a echipamentelor şi instalaţiilor. Din păcate dl. Borza tratează cu indiferenţă situaţia semnalată", a precizat Popescu.

În context, el a arătat că a descoperit "intenţia administratorului judiciar al Hidroelectrica şi al celor opt Hidroserv-uri din ţară, acesta dorind să scoată la licitaţie lucrările din sistemul hidroenergetic şi să disponibilizeze astfel 50% din totalul salariaţilor de la cele două entităţi economice".

"La rândul nostru am propus un program de reorganizare pe trei ani a acestora.Ne îngrijorează problemele sociale care ar putea fi generate de proiectele domnului Borza în care, din păcate, nu se regăsesc niciuna din propunerile noastre", a afirmat Popescu.

Şeful sindicaliştilor de la Hidroserv "Porţile de Fier" a mai fost de părere că "nici un disponibilizat nu poate accepta acordarea doar între 7 şi 12 salarii compensatorii, când contractul colectiv de muncă prevede 48".

"Sperăm că dl. Remus Borza va respecta obligaţiile contractului de execuţie a lucrărilor de mentenanţă care expiră la 31 decembrie 2014 şi nu ne va pune, în perioada care urmează, în împrejurarea de a veni la serviciu şi a sta cu mâinile în sân", a concluzionat Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor