Mega-moscheea din Capitală naşte controverse. Muftiul Iusuf denunţă tentativa de pângărire a terenului

(photos.com)

Nemulţumit de ideea construirii unei mega-moschei la Bucureşti, un bucureştean a decis să îngroape doi purcei pe terenul cu pricina, în speranţa că vor opri ridicarea edificiului. Potrivit presei, obiceiurile islamice interzic ridicarea unei moschei pe pământ spurcat de porc, însă Muftiul Muurat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România, susţine că, "din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire."

"Faţă de cele petrecute luni, 24 august, ca unul care prin vocaţie şi practica religioasă zilnică sunt în permanenţă alături de cei care au nevoie de ajutor, mă declar dezolat, căci persoana în cauză a risipit în van carcasele a doi purceluşi pe care i-a îngropat simbolic pe terenul aparţinând moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranţă binevenită pentru cantina unui cămin pentru bătrâni sau de copii. Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire.

Terenul va fi salubrizat iar când se va pune temelia construcţiei vom face o slujbă de sfinţire, aşa cum se procedează în toate religiile monoteiste, fundamentale. În rest, ca cetăţean român sunt întristat şi jignit să văd în fotografii cum culorile drapelului naţional au fost pângărite după ce o turmă de porci a fost pictată cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusă să pască pe terenul din Bucureşti aflat în proprietatea Comunităţii Musulmane din România. Este mare păcat, şi noi suntem români chiar dacă am fost crescuţi în altă confesiune religioasă!", a declarat Muftiul Muurat Iusuf, pentru Agerpres.

Potrivit publicaţiei citate, bucureşteanul Cătălin Berenghi a fost revoltat de gestul Guvernului de a acorda Muftiatului Cultului Musulman din România, prin hotărâre de guvern, un teren de peste 11.000 de metri pătraţi pentru construirea unei mega-moschei la Bucureşti, astfel că a recurs la un gest cu totul ieşit din comun: a cumpărat mai mulţi purcei vii şi doi congelaţi. Purceii vii, vopsiţi în roşu, galben şi albastru, au fost lăsaţi să pască liber pe terenul din Bulevardul Expoziţiei, iar carcasele congelate au fost îngropate tot aici, cu scopul declarat de a determina autorităţile religioase musulmane să renunţe la acest loc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.