Medvedev face o minune şi va disputa cu Sinner tronul lui Djokovic la Australian Open

Daniil Medvedev
Daniil Medvedev (screenshot via Youtube)

Rusul Daniil Medvedev va juca a treia sa finală la Australian Open împotriva lui Jannik Sinner, după ce l-a învins pe Alexander Zverev.

De zi sau de noapte, Daniil Medvedev, întotdeauna revine. A mai câştigat un meci imposibil în faţa germanului Alexander Zverev. La primele ore ale dimineţii, rusul, în vârstă de 27 de ani şi numărul 3 mondial, l-a învins pe german, în vârstă de 26 de ani şi numărul 6 mondial, cu 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5) şi 6-3 în 4 ore şi 18 minute.

A şasea victorie a lui Medvedev în ultimele şapte întâlniri, dominând astfel seria cu 12-7.

Medvedev a găsit întotdeauna o modalitate de a-i face viaţa grea lui Zverev, cu care are o relaţie distantă, iar ocazional s-au ciocnit cu înverşunare. Este doar a doua oară în 58 de întâlniri când teutonul nu reuşeşte să câştige după ce a preluat un avantaj de două seturi la zero.

Medvedev, campion la US Open 2021, va disputa a treia sa finală la Australian Open. După ce nu a reuşit să îl învingă pe Novak Djokovic în 2021, Rafa Nadal i-a dat o mostră din propriul medicament cu o revenire epică în 2022. Niciunul dintre ei nu mai este prin preajmă.

El va înfrunta un debutant care merge foarte bine, Jannik Sinner, 22 de ani şi nr. 4, care l-a eliminat din turneu pe Novak Djokovic.

Sinner, proaspăt pentru că a cedat un singur set în tot turneul, cel pe care l-a cedat lui Djokovic în semifinală (6-1, 6-2, 6-7, 6-3), împotriva unui Medvedev care a stat aproape de două ori mai mult pe teren. "Sunt făcut praf", spunea el acum două zile, dar apoi îşi revine şi concurează în orice împrejurare.

Schimbare de tendinţă în favoarea lui Sinner

Medvedev domină cu 6-3 seria cu Sinner, deşi în 2023 toate cele trei întâlniri au fost luate de primul italian în finala acestui Open, al cincilea de Grand Şlam. El îşi propune să egaleze titlurile de la Roland Garros ale istoricilor Nicola Pietrangeli şi Adriano Panatta.

Medvedev va încerca să preia în sfârşit ştafeta de la campionul din 2005, Marat Safin, în detrimentul australianului Lleyton Hewitt. Ultima finală de până acum fără membri ai "Big 3" în lupta finală. Nici Djokovic, abătut, nici Rafa Nadal, accidentat, nici Roger Federer, retras.