Sinner îl elimină pe Rublev şi ajunge în semifinalele Australiei fără să cedeze vreun set în turneu

Jannik Sinner
Jannik Sinner (screenshot via @ATP)

Jannik Sinner, numărul patru în rankingul mondial, continuă cu un bun final de sezon, după ce a luptat pentru titlul ATP Finals de la Torino şi a câştigat Cupa Davis.

Sinner şi-a câştigat dreptul de a ajunge în semifinalele Australian Open împotriva lui Novak Djokovic, după ce l-a învins marţi pe Andrei Rublev, 6-4, 7-6(5), 6-3.

Italianul este singurul jucător aflat încă în competiţie care nu a cedat niciun set. Meciul s-a încheiat la ora 01.22, la Melbourne.

A şaptea întâlnire dintre Sinner şi Djokovic

Sinner va avea acum două zile de odihnă înaintea semifinalei cu Novak Djokovic (nr.1 ATP), care l-a învins pe Taylor Fritz în patru seturi.

Balcanicul domină palmaresul întâlnirilor directe cu patru victorii la două, însă transalpinul a câştigat două din ultimele trei: în "round robin" de la turneul Masters de la Torino şi în semifinalele Cupei Davis de la Malaga.

Punctul de cotitură al partidei din sferturile de finală a fost în tie-break-ul setului secund, când Rublev a irosit un avantaj de 5-1. Sinner a adăugat apoi şase puncte. Provocarea lui Jannik este cum va reacţiona la cele cinci seturi împotriva celui care a fost de 24 de ori campion la turnee majore.