Medicul erou de la Spitalul din Piatra Neamţ, trimis pentru tratament de specialitate la Spitalul "Regina Astrid" din Bruxelles

Medicul Ioan Cătălin Denciu
Medicul Ioan Cătălin Denciu (Screenshot)

Medicul Ioan Cătălin Denciu, rănit sâmbătă în timp ce încerca să salveze pacienţii din incendiul declanşat la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, a fost transportat duminică dimineaţa în Belgia, pentru a primi tratament de specialitate la Spitalul "Regina Astrid" din Bruxelles, anunţă ziarul Adevărul.

Transferul pacientului se realizează cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, iar pe toată durata transportului pacientului i-a fost asigurată asistenţă medicală specializată, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti, anunţă MApN.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 7.30, urmând ca pacientul să fie preluat de medici militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

Reamintim că în incendiul izbucnit sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, medicul Ioan Cătălin Denciu, din dorinţa de a salva cât mai multe vieţi, s-a aruncat pur şi simplu în flăcări pentru a-i salva pe pacienţii din salonul alăturat celui unde s-a produs explozia, dar a încercat să intervină şi acolo unde ardea. Medicul a suferit arsuri de gradul 2 şi 3.